Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas komanda Ghetto Family izcīna 3.vietu prestižajā ielu basketbola turnīrā Moscow Open

Starptautiskajā ielu basketbola turnīrā Moscow Open aizvadītās nedēļas nogalē Krievijas galvaspilsētā nozīmīgas lomas spēlēja arī Latvijas pārstāvji, jo Slam Dunk konkursā Kristaps Dārgais finālā zaudēja tikai kanādietim Džastinam Darlingtonam, bet Ghetto Family - Raimonds Elbakjans, Artūrs Kramiņš, Artūrs Dušelis, Kristaps Dārgais un Ingars Aizpurs izcīnīja dalītu trešo vietu 13 valstu 16 komandu konkurencē, informēja biedrības Streetbasket pārstāve Sanda Brūna.

Īpašu atzinību izpelnījās arī Ghetto Basket turnīru viens no spilgtākajiem varoņiem Artūrs Kramiņš, kurš kļuva par labāko tālmetienu izpildītāju, saņemot Tissot pulksteni. Interesanti, ka Latvijas pārstāvis piedalījās ne tikai visās spēles, bet arī finālā. Tas bija runas meistars Renārs Zeltiņš, kurš bija viens no Moscow Open vadītājiem.

Moscow Open tika izspēlēts 45 000 ASV dolāru lielais balvu fonds, no kura uz Latviju atceļoja 6000 ASV dolāru, jo Ghetto Family par iekļūšanu pusfinālā saņēma 4000 ASV dolāru, bet Dārgais par otro vietu Slam dunk konkursā tika atalgots ar diviem tūkstošiem. Kanādā dzimušais Darlingtons par lielisko šovu saņēma 5000 ASV dolāru. Pusfinālā beidzās vietējo skatītāju favorītu - krieva Aleksandra Šaligina un ukraiņa Dmitrija Krivenko - līdzdalība konkursā. Līdz ar to Dārgais kārtējo reizi apliecināja, ka ir labākais no baltādainajiem dankeriem

Par Moscow Open čempioniem kļuva pieredzes bagātie Lietuvas basketbolisti UAB Hidras, kuriem izšķirošo lomu spēlēja komandas jaunpienācējs - 2,11 metrus garais Pauļus Joneļūns. Viņš pagājušajā sezonā pārstāvēja Lietuvas Basketbola līgas klubu Sakalai. Tieši Joneļūns bija viens no galvenajiem uzvaras pār Ghetto Family kaldinātājiem pusfinālā. Cīņā par titulu UAB Hidras pārspēja Rumānijas komandu Carpathian Bears, saņemot 20 000 ASV dolāru.

Ghetto Family strītbasketbolistiem sacensību izloze noteikti nebija veiksmīga, jo jau pirmajā kārtā pretī stājās tikai dienu iepriekš turpat Lužņikos par Krievijas čempionvienību kļuvušā Voroņežas komanda NOD. Krievijas čempionus nogalināja uz maiņu iznākušais Kramiņš, realizējot tālmetienus un veicot tikai sev raksturīgos caurgājienus – 13:6.

Ceturtdaļfinālā Ghetto Family fantastiskā cīņā pret 2011. gada Moscw Open čempionvienību Slovēnijas Bwin.com izrāva neizšķirtu pamatlaika izskaņā, kad Artūrs Dušelis realizēja soda metienu, bet papildlaikā līdz diviem punktiem divreiz precīzs sodiņos bija Artūrs Kramiņš – 12:11. Pusfinālā latviešiem tomēr neizdevās apstādināt lietuviešu mašīnu, zaudējot ar 6:13. Turnīrā kopumā Ghetto Family sastāvā Kramiņš guva 14 punktus, Elbakjans – 10, Dārgais – 4, Dušelis – 3.

Latvijas Ghetto Basket saimi Maskavā pārstāvēja arī Ghetto Games festivālā Ventspilī ceļazīmi uz Moscow Open izcīnījušie Jelgavas Armet spēlētāji – Edgars Krūmiņš, Andris Justovičs, Gatis Justovičs, kā arī Kristaps Kanbergs un Mārtiņš Rozenbergs, kuriem šī bija debija Moscow Open. Armet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, nesekmīgi liekot uzsvaru uz tālmetieniem, ar 2:7 zaudēja Ukraine. Pa vienam punktam guva Krūmiņš un Kanbergs.

Piecu gadu laikā Moscow Open no salīdzinoši neliela ielu basketbola turnīra kļuvis par savdabīgu šā sporta veida meku, uz kuru tiecas visi labākie strītbasketbolisti. Turnīra vēsturē Maskavā, Lužņiku kompleksā izvietotajos laukumos spēlējuši apmēram 20 valstu ielu basketbolisti, turnīra regulāri dalībnieki ir arī latvieši. Līdz šim labāko rezultātu Latvija sasniedza 2009.gadā, kad Raimonds Elbakjans kopā ar tagadējo VEF Rīgas basketbolistu Artūru Strēlnieku, kā arī ar Andreju Jansonu un Oskaru Rusmani izcīnīja trešo vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi