Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Porziņģis: Es tikai daru to, ko komandai vajag

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pēc uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences ceturtdaļfināla piektajā spēlē atzina, ka laukumā dara to, kas Dalasas Mavericks komandai nepieciešams.

Dalasieši viesos ar rezultātu 105:100 (35:28, 21:26, 33:21, 16:25) uzveica Losandželosas "Clippers" komandu un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-2.

"Es tikai daru to, ko komandai vajag. Biju gatavs momentiem, un tas arī viss," pēc spēles žurnālistiem sacīja Porziņģis.

Viņš piebilda, ka lielāko spēles daļu atradies laukuma stūros, tādējādi paplašinot spēles laukumu, "darot, kas ir vislabākais komandas interesēs, kas komandai nepieciešams, kas no manis tiek prasīts, saglabājot gatavību, ja būtu jāiesaistās".

"Mavericks" lielāko spēles daļu bija vadībā, vien nedaudz trešajā ceturtdaļā priekšā atrodoties pretiniekiem. Tomēr 18 punktu izrāviens ļāva atgriezties vadībā un iegūt 16 punktu pārsvaru ceturtā ceturkšņa sākumā.

"Clippers" pakāpeniski atspēlējās, bet divas minūtes un 13 sekundes pirms pamatlaika beigām Porziņģis pēc Lukas Dončiča piespēles realizēja tālmetienu un pārsvarā atjaunoja divciparu skaitli (101:91). Mājinieki guva deviņus bezatbildes punktus, taču izšķirošajā uzbrukumā Nikolā Batums nerealizēja divus metienus un nespēja atgūt "Clippers" vienībai vadību.

"Es trāpīju to tālmetienu, un mēs uzvarējām spēli. Par to arī priecājos," piebilda basketbolists.

Porziņģis trešdien spēlēja 29 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un trīsreiz pārkāpa noteikumus, "Mavericks" ar latvieti laukumā iemetot par pieciem punktiem vairāk nekā ielaižot.

Komentējot divus iepriekšējos zaudējumus mājas spēlēs, Porziņģis atzina, ka pie vainas zaudējumiem varētu būt spiediens no saviem līdzjutējiem un vēlme parādīt viņiem pēc iespējas labāku spēli. "Dažreiz, kad pārlieku centies, ir vieglāk spēlēt izbraukumā, jo savā ziņā esi ienaidnieks," sacīja "Mavericks" spēlētājs.

Tomēr viņš uzsvēra, ka mājas spēļu un savu līdzjutēju klātbūtnes enerģija ir īpaša. "Katra spēle ir atšķirīga, un, cerams, mēs parādīsim labāku spēli, atgriežoties mājās," Porziņģis pauda.

Uz žurnālistes jautājumu par lielāko mācību pēdējā gada laikā Porziņģis atzina, ka mācās būt pacietīgs, saglabāt mieru, ja neizdodas iecerētais. "Puika no Latvijas mācās un dzīvo," smaidot sacīja sportists, uzsverot, ka pēdējos divos gados ir pieaudzis, kas "arī redzams laukumā".

Sestā spēle starp abām komandām paredzēta piektdien Dalasā. Nepieciešamības gadījumā septītā spēle notiks svētdien Losandželosā.

Komandas tikās arī iepriekšējās sezonas "play-off" pirmajā kārtā, "Clippers" svinot uzvaru sērijā ar 4-2.

"Mavericks" regulārajā čempionātā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet "Clippers" bija ceturtā. Dalasieši pamatturnīrā izcīnīja par piecām uzvarām mazāk nekā pretinieki.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi