Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sametis jaunās klubu basketbola sezonas priekšvakarā: Savlaicīgi atrast spēles pavedienu

Latvijas U-18, U-20 un vīriešu basketbola izlašu panākumi ļauj ar gandarījumu atcerēties veiksmīgo vasaru, taču arī pirms tam pavasarī klubu līmenī netrūka augstvērtīgu, iepriekš nesasniegtu uzvaru. VEF Rīga pirmo reizi iekļuva Vienotās līgas izslēgšanas turnīrā un līdz pēdējam brīdim ar spēcīgajiem Spānijas ACB līgas klubiem cīnījās par vietu ULEB Eiropas kausa labāko astoņniekā. BK Ventspils kļuva par pirmo Latvijas komandu, kas triumfējusi Baltijas līgā. Jaunās sezonas sākumam piedien ik rudenim raksturīgā apņēmība, ka šogad sniegumam jābūt vēl labākam.

Mūsu klubu basketbola flagmaņiem gan nebūs viegli noturēt pašu uzstādīto latiņu, jo komandu sastāvi piedzīvojuši ievērojamas izmaiņas un vairāki to līderi pieņēmuši jaunus izaicinājumus citos klubos. VEF Rīga ierindā palikuši trīs ar pusi (Kaspars Bērziņš cer tiesas ceļā saņemt brīvlaišanu), bet Ventspilī seši pagājušās sezonas kodola spēlētāji. Vietas gan tukšas nav palikušas, un vēl pāragri izvērtēt un spriest par jaunpienācēju kvalitātēm, taču skaidrs, ka neilgajā pirmssezonas sagatavošanās posma laikā nav iespējams izveidot tik saliedētu un saspēlējušos kolektīvu, kāds abās komandās bija sezonas beigās. Jācer, ka klubi savu jauno rokrakstu atradīs pietiekami savlaicīgi un meklējumos necietīs izvirzītie mērķi.

Pozitīvi ir tas, ka Latvijas vadošās komandas starpsezonā saglabājušas līdzšinējos trenerus, kas pēdējās sezonās nebūt nebija bieža parādība. Trešo sezonu pie VEF Rīga komandas grožiem sāks lietuvietis Ramūns Butauts, bet otrā pilnā sezona savos amatos priekšā Ventspils, Valmieras, Barons kvartāls un Jēkabpils komandās. Tieši no šīm komandām gaidāms augstvērtīgākais sniegums gan Latvijas čempionātā, gan starptautiskajās sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi