Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Štelmahers par spīti zaudējumam lepns par Ventspils basketbolistu parādīto sniegumu

Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma jeb_ Top16 _sacensību piektās kārtas mačā pret vienu no spēcīgākajām Turcijas vienībām Karšijakas Pinar, Latvijas basketbola komandas Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmahers paudis lepnumu par savu padoto nodemonstrēto sniegumu.

Kā ziņots, otrdien aizadītajā mačā Ventspils izbraukumā zaudēja Pinar komandai ar 75:84. Latvijas klubs gan saglabā izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā, kas tiks paveikts, ja pēdējā kārtā pēc nedēļas izbraukumā izdosies uzvarēt Rumānijas komandu Gaz Metan Medias.

"Mājinieki pirmajās divās ceturtdaļās nodemonstrēja ļoti labu sniegumu, realizējot tālmetienus ar ļoti augstu precizitāti," turnīra oficiālajā mājaslapā internetā citēts Štelmahers. "Lai arī mēs zaudējām, esmu lepns par saviem spēlētājiem. Mēs esam jauna komanda, kurai spēlēšana tik lieliskā atmosfērā bija teicama pieredze."

"Nebija viegli spēlēt pret tik stipru komandu šādā atmosfērā," izteicās Ventspils kluba pārstāvis Artūrs Bērziņš. "Otrajā puslaikā centāmies atgriezties cīņā par uzvaru, taču ar to nebija pietiekoši, lai lauztu mača ritmu."

Tikmēr Pinar komandas galvenais treneris Ufuks Sarika pauda prieku par izcīnīto uzvaru un pirmās vietas nodrošināšanu apakšgrupā.

"Esam īstenojuši vienu no komandai izvirzītajiem mērķiem šai sezonai. Piezīmju norma un savainojumi mūs nostādīja sarežģītā pozīcijā, taču ar manu spēlētāju pūlēm spējām pārspēt pretiniekus," citēts Sarika.

I apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām vadībā atrodas Pinar vienība, kas uzvarējusi četrās cīņās un nodrošinājusi pirmo vietu grupā. Ventspils, Gaz Metan Medias un Somijas komandai Joensū Kataja tikmēr ir pa diviem panākumiem.

Arī pēdējo Top16 turnīra spēli Ventspils aizvadīs izbraukumā, kad pēc nedēļas sacentīsies ar Gaz Metan Medias komandu.

Top16 turnīrā pēc divu apļu turnīra otrajā posmā pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Savukārt ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Iepriekšējās divās sezonās Ventspils komanda spējusi sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu, bet šo barjeru tai nav izdevies pārvarēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi