Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

VEF Rīga pārspēj BK Ventspils pirmajā LBL finālsērijas spēlē

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijas pirmajā spēlē svētdien pagājušās sezonas čempionvienība VEF Rīga ar rezultātu 83:66 (23:22, 17:15, 24:14, 19:15) pieveica Ventspils komandu. Šajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem ar 15 gūtajiem punktiem bija Donāts Zavacks, bet ar 13 punktiem izcēlās Kristaps Janičenoks. Savukārt ventspilniekiem ar 17 punktiem palīdzēja Džamars Jangs, bet pa desmit punktiem guva Tods Ebernetijs un Mārtiņš Meiers.

Pirmajā puslaikā neviena no komandām nopietnu pārsvaru nespēja iegūt. Sākotnēji Ventspils komanda izvirzījās vadībā ar 9:4, bet drīz pēc tam jau VEF Rīga panāca 19:12 savā labā. Tomēr pēc pirmās ceturtdaļas abas komandas atkal bija blakus - 23:22 mājinieku labā.

Otrajā ceturtdaļā gandrīz visu laiku vadību saglabāja VEF Rīga un sestajā minūtē tās pārsvars sasniedza deviņus punktus - 35:26. Tomēr uz to ar deviņiem punktiem atbildēja ventspilnieki un panāca izlīdzinājumu, bet pēc pirmā puslaika tomēr ar trim punktiem vadībā bija VEF Rīga, ko viņiem nodrošināja Janičenoka realizēts tālmetiens.

Trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē Ventspils vēl spēja pietuvoties pretiniekiem līdz 47:51, tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma pašreizējie čempioni, gūstot 13 punktus pēc kārtas. Pēc trešās ceturtdaļas VEF Rīga jau bija vadībā ar 64:51 un stabilu uzvaru saglabāja līdz pat dueļa izskaņai.

Finālsērija ilgs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Otrais mačs ceturtdien notiks Ventspilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LBL fināls. 1.spēle.

VEF Rīga - BK Ventspils 83:66 (23:22, 17:15, 24:14, 19:15)

VEF: Zavacks 15, Janičenoks 13, Kavaļausks 12, Valters 8, Keins 8, K.Bērziņš 8, Beilijs 7, Jahovičs 6, Miledžs 5, J.Bērziņš 1, Žvīgurs, Geks

Ventspils: Jangs 17, Abernetijs 10, Meiers 10, Bērziņš 9, Strēlnieks 7, Vilards 4, Diane 4, Grejs 3, Laksa 2, Lejasmeiers, Zaķis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balceram potītes lūzums Šveices hokeja līgas mačā

Cīrihes "Lions" Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē ir lauzis potīti un nespēlēs līdz gadu mijai, sestdien savā interneta mājaslapā paziņoja klubs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi