Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Cēsu rudens orientēšanās sacensībās uzvar Ozoliņš un Ārniece

“Cēsu Rudens” ir kļuvis par kvalitātes garantu tiem orientieristiem, kas meklē garas un fiziski grūtas orientēšanās distances. Šoreiz Lenčupītes krastos distances veda gan pa klasisku Cēsu mežu, kur bija gan “zaļš” mežs, gan gravas, kā arī pa cita tipa mežu, kur skrienamība bija laba un reljefa formas - lēzenas. 
Pagājušajā nedēļas nogalē Cēsīs norisinājās sacensības “Cēsu rudens” un “Cēsu sprints”. Patiesi rudenīgajos apstākļos 538 orientieristi meklēja savu ceļu Raiskuma mežos garajā distancē, bet nākamajā dienā straujā skrējienā pa Cēsu ielām devās 220 sprinta orientēšanās gardēži. Elites grupās garajā distancē pārliecinoši uzvarēja Kristaps Ozoliņš (Madonas BJSS/OK Arona) un Līga Ārniece (Ozons). Sprintā elitē par uzvarētājiem kļuva Artūrs Pauliņš (Azimuts OK - Sm BJSS) un Līga Valdmane (ZVOC-VBSS), informē organizatori.

Vīriešu elites distance bija 13,7km gara ar 430m kāpumu. Pārliecinoši ātrākais un tehniski stabilākais tajā dienā bija Kristaps Ozoliņš, kuram bija nepieciešams 1:19:07, lai veiktu distanci. Turpmākie sekotāji katrs pieļāva pa kādai kļūdai, bet sekmīgākais no tiem bija Anatolijs Tarasovs (Ozons), kurš uzrādīja laiku 5:31 aiz uzvarētāja, bet 0:50 priekšā Jānim Tamužam (Auseklis IK). 

Sieviešu elites distances garums sasniedza 9,1km un tās laikā bija jāpievar 320m kāpums. Cerības savām konkurentēm neatstāja Latvijas izlases dalībniece Līga Ārniece, kas ar laiku 1:15:50 bija par 10:06 ātrāka nekā Māra Bērziņa (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) un par 14:55 ātrāka nekā Līga Valdmane. 

Svētdienā sportisti pulcējās Cēsu pils mūru pakājē, lai dotos ātrā un īsā orientēšanās piedzīvojumā Cēsu ielās un pagalmos. 

Vīriešu elitē Artūrs Pauliņš atkal kļuva par uzvarētāju, līdz ar to šogad tā arī paliekot nepārspēts sprinta distancēs Latvijā. Pauliņš 2,9km garo distanci veica pa 15:07 un otrajā vietā finišējušo Artjomu Rekuņenko (Mežmalas MTB/Madonas BJSS) apsteidza par 56 sekundēm. Rekuņenko ļoti labi veica distances pirmo pusi un bija priekšā Pauliņam, bet beigās nācās atzīt konkurenta pārākumu. Taču izdevās pārspēt trešajā vietā finišējušo Zigmāru Gaili (Auseklis IK) par 10 sekundēm. 

Sieviešu konkurencē Līga Valdmane bija tā, kas pārliecinoši pārspēja konkurentes. 2,6km garo distanci Valdmane veica pa 16:24, kas bija par 1:08 ātrak nekā Māra Bērziņa un par 1:38 ātrāk nekā Marta Jansone (CPSS/Meridiāns/Pārgauja). Jāpiezīmē, ka Jansone trešo vietu izcīnīja pateicoties labākajiem etapa laikiem pašās distances beigās. 

Līdz ar to arī noslēdzās Latvijas Sprinta kausa izcīņa, kurā par uzvarētājiem elites grupās, gluži kā pirms gada, kļuva Artūrs Pauliņš un Sandra Grosberga. 

Latvijas Kausa kopvērtējuma uzvarētāju noteikšanai turpretim ir palikuši vēl divi posmi - jau nākamajā nedēļas nogalē OK Saldus rīkotais Latvijas Čempionāts orientēšanās maratona distancēs, kā arī 5.oktobrī plānotais Siguldas Rudens, kas būs sacensības ar kopējo startu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi