Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgas kausu orientēšanās sacensībās triumfē Cvetkovs un Niberga

Nedēļas nogalē Rīgā, Buļļu salā notika divu dienu orientēšanās sacensības “Rīgas Kausi”, kas šoreiz pulcēja vairāk nekā 600 orientieristus no 12 valstīm. Elites grupās pirmā diena bija Pasaules Ranga sacensības, bet kopvērtējumā tika sadalīts 2100EUR liels balvu fonds. Par kopvērtējuma uzvarētājiem kļuva Krievijas sportisti Dmitrijs Cvetkovs un Irina Niberga.

No latviešiem labākie bija Anatolijs Tarasovs 2.vietā un Aija Skrastiņa 3.vietā, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.“Rīgas Kausi” ir IK “Auseklis” un tautas orientēšanās sacensību “Magnēts” organizētas orientēšanās sacensības, kas ir Latvijas Kausa izcīņas trešais posms un Pasaules Ranga sacensības. Šogad par sacensību norises vietu tika izvēlēta Buļļu sala, kurā piedāvātais apvidus bija ļoti labi skirenams, jo bija labi pārredzams un līdzens, bet orientēšanās ziņā tas bija sarežģīts, it īpaši pašā piejūrā, kur redzamību apgrūtināja nelielas kāpiņas.

Pirmajā dienā sportisti sacentās Pasaules Ranga ieskaitē un par negaidītu uzvarētāju vīriešu elites grupā kļuva Anatolijs Tarasovs (“Ozons”), kurš par 14 sekundēm apsteidza pagājušā gada uzvarētāju Dmitriju Cvetkovu no Sanktpēterburgas. Trešajā vietā ierindojās Timo Silds (OK “Alūksne”). Pasaules Čempions Edgars Bertuks (OK “Alūksne”) dienas pirmajā pusē bija izcīnījis Latvijas Čempiona titulu krosa distancē, tāpēc saprotams, ka pēc pirmās dienas tika ieņemta tikai 6.vieta, 2:32 aiz līdera.

Sieviešu elitē savu favorītes statusu apliecināja Krievijas pārstāve Irina Niberga (“Hellas”), kurai šī bija jau trešā uzvara orientēšanās sacensībās Latvijā šogad, pirms tam tika svinēti panākumi  sacebnsībās “Lieldienu Balva” un “Kurzemes Pavasaris”. Gandrīz vai par 2 minūtēm tika pārspēta pagājušā gada Rīgas Kausu uzvarētāja Aušrine Kutkaite (OK “Medeina”), bet trešajā vietā, tikai par 1 sekundi apsteidzot ceturto, finišēja Laura Vīķe (OK “Kāpa”).

Tā kā laika atšķirības bija tik nelielas un daži no sacensību favorītiem bija nedaudz atpalikuši pēc pirmās dienas, tad cīņa par labāko trijnieku sacensību otrajā dienā solījās izvērsties ļoti aizraujoša.

Vīriešu elitē Dmitrijs Cvetkovs pierādīja, ka vakardienas otrā vieta bija tikai vājuma brīdis un ar pārliecinoši labāko laiku nodrošināja sev otro uzvaru Rīgas Kausos pēc kārtas, kā arī 350EUR naudas balvu, kas pienācās elites grupas kopvērtējuma uzvarētājam. Anatolijs Tarasovs distancē kļūdījās nedaudz vairāk nekā iepriekšējā dienā, bet spēja saglabāt vismaz otro vietu kopvērtējumā. Cīņa par trešo vietu izvērtās īpaši aizraujoša. Sacensību sākumā trešo pozīciju ieņēma jaunais OK “Kāpa” pārstāvis Kārlis Baltacis, bet par nieka 8 sekundēm kopvērtējumā viņu apsteigt pamanījās Edgars Bertuks. Jau šķita, ka Bertuka trešā vieta ir neapstrīdama, bet pienāca pārsteidzoša ziņa no radio kontrolpunkta - Jānis Krūmiņš (SK “Briksnis”) veic ļoti labu skrējienu un apdraud Bertuka pozīcijas! Lai arī Krūmiņa ātrums nedaudz kritās distances otrajā pusē, tomēr viņam izdevās pārspēt savu titulēto konkurentu divu dienu kopvērtējumā un apbalvošanā stāties uz zemākā goda pjedestāla pakāpiena.

Sieviešu elitē Irina Niberga apliecināja savu spēku un ar dienas labāko laiku pārliecinoši uzvarēja kopvērtējumā. Aušrine Kutkaite finišēja ar otro labāko laiku kopvērtējumā, un līdzjutējiem atlika gaidīt, vai Latvijas orientieristes spēs iejaukties sacensībā par labāko trijnieku. Laura Vīķe spēja palielināt savu 1 sekundes pārsvaru pār Sandru Paužaiti un uz mirkli ieņēma trešo vietu kopvērtējumā. Tomēr viņas prieki bija īsi, jo Latvijas izlases līdere Aija Skrastiņa (SK “Briksnis”) pēc nesekmīgās pirmās dienas, otrajā dienā spēja skriet sacensību uzvarētājas tempā, uzrādot tikai par 1 sekundi sliktāku laiku nekā Niberga, un kopvērtējumā ierindojās 3.vietā.

18 un 20 gadu vecuma grupu skrējējiem bija vienādas distances ar elites sportistiem, tādējādi arī viņiem bija iespēja cīnīties par naudas balvām, kuras saņēma labāko sešinieks. Neviens no jaunajiem sportistiem gan sešiniekā neielauzās. Par uzvarētājiem grupās līdz 18 gadu vecumam kļuva Alvis Reinsons (IK “Auseklis”) un Ieva Šķestere (“CPSS/Meridiāns/Pārgauja”), bet līdz 20 gadu vecumam - Jānis Sārs (“Mežamalas MTB/Madonas BJSS”) un Sandra Grosberga (“CPSS/Meridiāns/Pārgauja”).

Informācija par Rīgas Kausiem atrodama mājaslapā www.magnets.lv.

Nākamajā piektdienā Latvijas orientieristi sacentīsies par pirmajām Latvijas Čempionāta medaļām nakts orientēšanās distancēs Madonā, bet nedēļas nogalē notiks 4. Latvijas Kausa posms “OK Arona kauss 2013”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi