Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bekmanim trešā vieta velobrauciena Baltic Chain Tour otrajā posmā

Trešdien daudzdienu velobrauciena Baltic Chain Tour (UCI Cat. 2.2.) 183 kilometrus garā 3. posma finiša sprintā trešais finišēja Rietumu-Delfin komandas braucējs Indulis Bekmanis. Pēdējos metros viņš piekāpās Gediminam Bagdonam (National Team Lithuania) un holandietim Dilanam Groenevēgenam (de Rijke).

Viņu un lielās grupas laiks: četras stundas, 12 minūtes un 12 sekundes. Ceturtdien Smiltenē plkst. 13.30 tiks dots starts Latvijas posmam – dalībnieki veiks 181 kilometru posmā Smiltene – Rīga. Līdzjutēji aicināti sagaidīt sportistus ar ovācijām finišā Biķernieku sporta bāzē ap plkst. 18.00.

“Pēdējā aplī vairākkārt paveicās, priekšpēdējā kalnā, gar pašu ielas malu bija neliela brīva vieta un izdevās izlauzties līdz priekšai. Pēdējā līkuma biju otrais, aiz lietuvieša, tad mēs samainījāmies un man nācās “raut” uz finišu kā pirmajam. Neesmu baigais finišētājs un divi mani apdzina, bet, vienalga, liels prieks. Rīt Rīgā būs vēl labāk,” priecīgs pēc finiša bija Bekmanis. 

Otrais posms sākās Vīlandes centrā un tā raksturs bija ļoti atšķirīgs no pirmās dienas. Visi atrāvieni tika likvidēti uzreiz pēc to rašanās un uzvarētājs tika noskaidrots trijos Otepes pilsētas apļos. Tajos netrūka ne stāvu kāpumu, ne strauju un līkumotu nobraucienu.

Pirmajā sprinta starpfinišā (74,5km no starta) ātrākais, tāpat kā dienu iepriekš, bija lietuvietis Gedimins Bagdonas, bet trešais – Armands Bēcis (Rietumu-Delfin). Otro starpfinišu, kurš bija jau Otepes ielās 30km pirms finiša, savā starpā sadalīja trīs citi braucēji, kuri par minūti un 30 sekundēm bija atrāvušies no peletona – norvēģis Andreass Erlands (Plussbank BMC), krievs Arturs Šaimuratovs (Itera-Katusha U23) un mājinieks Mihels Raims (Saaremaa Jalgrattaklubi Viiking). 

Pilsētā braucējiem pavisam bija jāveic trīs apļi, katrs 14 kilometrus garš. Otrā apļa beigās lielā grupa līderus noķēra un posma rezultāts izšķīrās finiša spurtā, kur veiksmīgākais no mūsējiem bija Indulis Bekmanis. 

Latvijas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti atbalstīt riteņbraucējus starpfinišos, kā arī finišā Rīgā:

Plkst. 14.35 – kalnu karaļa starpfinišs Priekuļos
Plkst. 14.45 – aktīvākā riteņbraucēja starpfinišs Cēsīs
Plkst. 16.25 – aktīvākā riteņbraucēja starpfinišs Ropažos
Ap plkst. 18.00 – finišs Rīgā, Biķernieku sporta bāzē, S. Eizenšteina ielā 2

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi