Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Brāļiem Dukuriem pēc sacensību pirmās dienas Vinterbergā emociju nav

Latvijas skeletonistiem Martinam un Tomasam Dukuriem nav emociju pēc piektdien notikušā pirmā brauciena Pasaules kausa (PK) izcīņas eksperimentālajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā.

Abi latvieši iekļuva desmitniekā, kas sestdien vienā braucienā noskaidros vietu sadalījumu šajā posmā. Martins pirmajā braucienā uzvarēja, bet Tomass bija trešais, palaižot priekšā Aleksandru Tretjakovu no Krievijas.

Vinterbergā tika nolemts mainīt līdzšinējo sacensību formātu, pirmajā dienā īstenojot divus braucienus, pēc kuriem labākie desmit iekļūst otrajā jeb fināla kārtā, kas notiks sestdien. Savukārt otrajā kārtā iekļuvušie desmit labākie sportisti veiks tikai vienu braucienu, kas arī izšķirs šā desmitnieka vietu sadalījumu. Tomēr laika apstākļi Vinterbergā piektdien spieda atcelt otros braucienus, un labāko desmitnieks tika noteikts pēc pirmā un līdz ar to vienīgā brauciena rezultātiem.

Martins Dukurs atzinis, ka līdz ar jauno kārtību abiem brāļiem par pašlaik iegūtajām vietām nekādu emociju nav, jo "rītdien faktiski visa sacensība atsākas no nulles", liecina Latvijas Bobsleja federācijas izplatītā informācija. Martins norādīja, ka jaunā kārtība ir daudz mazāk izdevīga pirmo vietu ieguvējiem nekā desmitnieka otrajam galam, jo pirmās kārtas rezultāti nekādu bonusu nedod.

"Es to neuztveru kā klupšanas akmeni. Mēs esam šajā sportā, un mums ir jāpieņem noteiktā kārtība un nosacījumi. Ja pareizi ieskrienas, pareizi nobrauc, tik un tā var izcīnīt uzvaru jebkādā sacensību shēmā. Ja tu esi stiprs un profesionāls, tad arī vienā nobraucienā vari būt līderos," pastāstīja Martins Dukurs.

Viņš atturējās prognozēt, kā abiem brāļiem veiksies sacensībās sestdien. "Katrā gadījumā nevaru viennozīmīgi solīt atkārtot Laplaņas sasniegumus, kad ieguvām abas pirmās vietas. Bet noteikti centīsimies vismaz atkārtot šodienas sasniegumu," sacīja Martins Dukurs.

Dukurs arī norādīja, ka ļoti daudz kas būs atkarīgs no laika apstākļiem, kas piektdien arī bija iemesls atcelt otros braucienus, jo slapjais sniegs kopā ar aso un auksto vēju padarīja trasi gandrīz neizbraucamu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi