Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Džudists Ovčiņņikovs tikai pēdējā brīdī uzzinās, ka Olimpiādē jātiekas ar ranga līderi

«Fiziskā forma ir lieliska, esam izdarījuši visu, lai viņš psiholoģiski būtu gatavs startam, vēl nezinām, kā sastāsies zvaigznes,» pirms džudista Konstantīna Ovčiņņikova olimpiskās debijas sarunā ar Dienu situāciju skaidro viņa sparingpartneris un treneris Vsevolods Zeļonijs. «Izloze gan mums visu sagrieza kājām gaisā, jo Kostja trāpīja uz pasaules ranga līderi brazīlieti. Konstantīns izlozes rezultātus nezina,» Zeļonija teiktais liek man uz brīdi samulst. Ovčiņņikovs uz olimpiskā tatami debitēs otrdien pulksten 12.05 pēc Latvijas laika.

«Tā nav kaprīze, tā dara daudzi, tā darīju arī es,» uzreiz piebilda 2000. gada Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs. «Tiklīdz uzzini pretinieku, tu katru brīdi, katru nakti domās cīnies ar viņu. Tas lauž nervu sistēmu. Mēs par to principā nerunājam, un viņš pats arī īpaši necenšas uzzināt, pat paziņām neceļ telefona klausuli. Iespējams, viņš nojauš, jo pēdējā treniņā es kā sparingpartneris centos modelēt brazīlieša cīņas stilu, turklāt viņš ir labrocis, bet es - kreilis. Kostja sākumā bija pārsteigts, ka cīnos ar labo roku, droši vien apjauta, ar ko būs darīšana, taču džudo jau labroču netrūkst.» Kad Konstantīns ieskatīsies patiesībai acīs? «Mums astoņos un piecās minūtēs ir autobuss. Iesēdīsimies, un viņš pats paprasīs. Atceros sevi šajā situācijā: esmu paēdis, nosvēries, sēžu autobusā, blakus treneris. Saku - aiziet, dod papīru. Viņš to iedod, es skatos, izliekos, ka man vienalga. Šeit sākas gatavošanās - es sāku atcerēties, kas un kā, treneris sāk stāstīt, ka pretinieks nav nemaz tik labs, kā par viņu runā, un ka man viss sanāk labāk. Ar Konstantīnu šajā situācijā vairāk darbosies viņa galvenais treneris Oļegs Baskins, taču arī es būšu tuvumā.»

Ovčiņņikovam svara kategorijā līdz 81 kilogramam pirmajā kārtā jātiekas ar pasaules ranga līderi Leandru Giljeiru, kurš iepriekšējās divās spēlēs izcīnījis bronzas godalgu vieglākā svarā. Tiesa, Zeļonijs uzsver, ka tam nav nozīmes, jo iepriekš viņš allaž pirms sacensībām nometis svaru, turklāt viņš sasniedzis atzīstamus rezultātus arī šajā svara kategorijā - ticis pie godalgām pēdējos divos pasaules čempionātos.

Zaudējums pirmajā kārtā nozīmēs izstāšanos no turnīra, jo, kamēr neesi ticis astotdaļfinālā, nav iespējas reabilitēties gandarījuma turnīrā. «Nežēlīgi, taču tāda ir olimpiskā kārtība,» atzina Zeļonijs, norādot, ka izredzes ir, lai gan pretinieks ļoti spēcīgs.

Otrdien olimpiskajā peldbaseinā debitēs arī Latvijas delegācijas jaunākais pārstāvis Uvis Kalniņš. Priekšsacīkstes 100 metru brīvā stila peldējumā sāksies pulksten 12 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi