Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Federers atspēlē divas mačbumbas un sasniedz ASV atklātā čempionāta pusfinālu

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien atspēlēja divas mačbumbas cīņā pret francūzi Gaelu Monfisu, sasniedzot savu trešo Grand Slam sacensību pusfinālu šogad.

Ar otro numuru izliktais Federers, kurš šajā turnīrā uzvarēja piecas reizes pēc kārtas laikā no 2004. līdz 2008.gadam, apspēlēja sacensību 20.raketi Monfisu ar rezultātu 4-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2.

Pašlaik 33 gadus vecais šveicietis, kurš cer kļūt par gados vecāko Grand Slam vienspēļu turnīra uzvarētāju vairāk nekā 40 gadu laikā, ļoti tuvu zaudējumam bija ceturtā seta desmitajā geimā. Kad divas mačbumbas tika izšķērdētas, Monfiss cīņas turpinājumā vairs nespēja pretoties Federeram, kurš līdz šī turnīra pusfinālam tagad karjeras laikā ticis deviņas reizes.

Uz cietā seguma kortiem Federers, kurš Grand Slam titulus izcīnījis 17 reizes, tagad karjeras laikā uzvarējis 599 mačos. Iepriekš šogad viņš sasniedzis pusfinālu Austrālijas atklātajā čempionātā, kā arī ticis līdz finālam Vimbldonas čempionātā, kurā piekāpās Novākam Džokovičam no Serbijas.

Tikmēr Monfiss līdz šim vienīgo reizi Grand Slam turnīra pusfinālā spēlējis savā dzimtenē 2008.gadā, bet ceturtdaļfinālā viņam šī bija sestā dalības reize.

Šveicieša pretinieks pusfinālā būs ar 14.numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš ceturtdien ar 6-2, 6-4, 7-6 (7:4) uzvarēja turnīra sesto raketi Tomāšu Berdihu no Čehijas. Pašlaik 25 gadus vecais Čiličs tik tālu "Grand Slam" sacensībās ticis otro reizi karjerā.

Šajā turnīrā horvāts līdz ceturtdaļfinālam iepriekš bija ticis arī 2009. un 2012.gadā, bet pusfinālu viņš 2010.gadā sasniedza Austrālijas atklātajā čempionātā. Tāpat Čiličs šogad sacentās Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Berdihs šajā turnīrā 2012.gadā bija ticis līdz pusfinālam, bet Grand Slam sacensību labāko astoņniekā viņš šoreiz iekļuva 11.reizi.

Kā ziņots, citā pusfināla pārī savā starpā tiksies Džokovičs, kurš līdz šī turnīra finālam cer tikt piekto gadu pēc kārtas, un Japānas tenisists Kei Nišikori. Viņš kļuvis par pirmo japāni pēdējo 96 gadu laikā, kuram izdevies sasniegt šo sacensību pusfinālu.

Citviet ceturtdien izcēlās leģendārā šveiciete Martina Hingisa, kura duetā ar Flaviju Penetu no Itālijas sasniegusi sieviešu dubultspēļu sacensību finālu. Par Grand Slam titulu Hingisa spēkosies pirmoreiz pēc 12 gadu pārtraukuma.

Hingisa karjeru atsāka pērn, piedaloties tikai dubultspēļu sacensībās. Sākotnēji viņa spēlēja duetā ar slovākieti Danielu Hantuhovu, šī gada martā pārī ar vācieti Sabīni Lisicki pat uzvarēja WTA Premier kategorijas turnīrā Maiami, tomēr sportiste atzinusi, ka pa īstam labi jūtas vien tagad, kad spēlē kopā ar Penetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi