Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

FOTO:VEF Rīga dramatiskā cīņā pārspēj savus sīvākos konkurentus Ventspili

Ar dramatisku uzvaru šīs sezonas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā sestdien iesaistījās valsts čempioni VEF Rīga, kas viesos ar 62:61 (13:15, 18:18, 18:19, 13:9) pārspēja savus pēdējo gadu sīvākos konkurentus Ventspils.

Šajā sezonā VEF Rīga LBL aizvada vien vienu sacensību apli, bet Ventspils komanda, kas sacenšas divos apļos, jau aizvadījusi deviņas cīņas. Sestdien piedzīvotais zaudējums ventspilniekiem bija pirmais šajā LBL sezonā.

Visas cīņas gaitā laukumā valdīja ļoti sīva spēkošanās par uzvaru. Pirmajā ceturtdaļā pie lielākā pārsvara tika VEF Rīga, kas pabija vadībā ar četriem punktiem, bet otrajā ceturtdaļā sešu punktu pārsvars uz īsu brīdi bija ventspilniekiem. Trešajā ceturtdaļā VEF Rīga divreiz izvirzījās vadībā ar piecu punktu pārsvaru, bet pēc veiksmīgām ceturtdaļas beigām Ventspils pārņēma vadību ar trim punktiem.

Ceturtās ceturtdaļas vidū Ventspils atradās vadībā ar 60:54, tomēr tad VEF Rīga guva astoņus punktus pēc kārtas un panāca 62:60 minūti un 13 sekundes pirms fināla svilpes. Noslēdzošās minūtes ievadā Artjoms Butjankovs realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot 61:62, bet 22 sekundes pirms noslēguma trīspunktu metienā kļūdījās viesu amerikānis Dī Brauns. Ventspils tika pie pēdējā uzbrukuma tiesībām, tomēr amerikāņa Lorenco Viljamsa pēdējo sekunžu metiens nebija precīzs.

Pa 13 punktiem VEF Rīga labā guva Brauns un bosnietis Kenans Bajramovičs, bet Ventspils rindās ar 14 punktiem izcēlās Ronalds Zaķis.

Citviet sestdien dramatisku uzvaru izcīnīja arī Liepāja/Triobet, kas viesos ar 81:79 (14:25, 25:21, 21:12, 21:21) pārspēja Jelgavu.

Spēles pirmajā pusē pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, kas pēc liepājnieku veiksmīgas atspēlēšanās ceturtajā ceturtdaļā vēlreiz pārņēma vadību un ilgstoši tuvojās uzvarai. Divas minūtes pirms mača beigām Jelgava atradās vadībā ar trim punktiem, tomēr liepājnieki minūtes laikā veica 5:0 izrāvienu un panāca divu punktu pārsvaru. Pēcāk Artūrs Bricis 51 sekundi pirms cīņas noslēguma panāca neizšķirtu 79:79, tomēr pēc abu komandu neveiksmīgiem uzbrukumiem pie pēdējā uzbrukuma tiesībām tika Liepāja/Triobet komanda, kuras rindās sekundi pirms fināla svilpes uzvaru nesošo divpunktu metienu realizēja Roberts Freimanis.

Liepājas kluba Freimanis un Mareks Jurevičus guva pa 22 punktiem, bet Jelgavas komandā ar attiecīgi 18 un 17 punktiem izcēlās Kristaps Kanbergs un Bricis.

Citā mačā pārliecinošu uzvaru svinēja biznesa augstskola Turība, kas ar 93:62 (21:11, 26:18, 22:14, 24:19) savā laukumā pārspēja LMT Basketbola akadēmiju jeb Latvijas U-18 izlase bāzes komandu.

Ar 14 punktiem rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Guntis Sīpoliņš, bet zaudētāju rindās ar identisku punktu bagāžu izcēlās Rūdolfs Strādnieks.

Savukārt vēl vienā duelī sestdien Barons kvartāls tiksies ar šī brīža vicelīderiem Jēkabpili.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar vienu uzvaru vienīgajā līdz šim aizvadītajā spēlē ir VEF Rīga, bet otrā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Ventspils komanda, kurai ar 11 panākumiem 13 mačos seko "Jēkabpils". Ceturtā ar desmit uzvarām 13 spēlēs ir Valmiera, kurai ar deviņiem panākumiem 13 cīņās seko Liepāja/Triobet.

Sestajā vietā atrodas Jūrmala/Fēnikss vienība, kurai 13 mačos ir septiņas uzvaras, pieci panākumi 13 cīņās ir Barons kvartāls komandai, bet Saldus un Jelgava izcīnījuši piecus panākumus 14 spēlēs. Latvijas Universitātes komanda iekrājusi četras uzvaras 13 spēlēs un atrodas desmitajā pozīcijā.

Tālāk ar trim uzvarām 13 mačos seko biznesa augstskolas Turība komanda, bet LMT Basketbola akadēmija jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

VEF Rīga LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem Ventspils aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). Ventspils ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot VEF Rīga, izspēlēs divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā VEF Rīga uzvarēja Ventspils komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi