Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā gaidāms Nadala un Ferrera duelis

Pagājušā gada Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra finālisti Rafaels Nadals un Davids Ferrers no Spānijas pirmdien sasniedza šī gada sacensību ceturtdaļfinālu, kur sacentīsies savā starpā.

Smagāku cīņu aizvadīja ar piekto numuru izliktais Ferrers, kurš ceturtās kārtas mačā ar 6-3, 6-3, 6-7 (5:7), 6-1 pārspēja sacensību 19.raketi Kevinu Andersonu no DĀR.

Pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem trešā seta ievadā Andersons lauza pretinieka servi, tomēr Ferrers uzreiz atspēlējās, vēlāk zaudējot taibreikā. Tomēr ceturtajā setā Ferrers uzvarēja pirmajos piecos geimos, novedot maču līdz pārliecinošam panākumam.

Pērn Ferrers šajā turnīrā vien finālā piekāpās savam tautietim Nadalam, bet ceturtdaļfinālu viņš sasniedzis jau piekto reizi. Tāpat viņš ceturtdaļfinālus sasniedzis visos Grand Slam turnīros kopš 2012.gada sākuma, sēriju tagad pagarinot līdz desmit turnīriem.

Savukārt Andersons tā arī nekad nav pārvarējis Grand Slam turnīru ceturto kārtu, ko Francijas atklātajā čempionātā sasniedza otro gadu pēc kārtas.

Tikmēr ATP ranga līderis Nadals ļoti pārliecinoši ar 6-1, 6-2, 6-1 neatstāja cerības uz panākumu serbam Dušanam Lajovičam, kurš pasaules rangā ieņem vien 83.vietu.

Īpaši iespaidīgi Nadals iesāka otro setu, kad uzvarēja pirmajās 17 izspēlēs. Seta beigās gan septiņās izspēlēs pēc kārtas pamanījās būt labāks arī Lajovičs, kas viņam deva trīs breikbumbas, kuras gan netika izmantotas. Vienīgo reizi pretinieka servi Lajovičs lauza pašā trešā seta izskaņā, neļaujot Nadalam triumfēt ar 6-0.

Nadals ir šī turnīra visu laiku titulētākais spēlētājs, kurš kopš 2005.gada nav triumfējis vienīgi 2009.gadā. Pateicoties šim panākumam, Nadals pārspējis sev piederošo Francijas atklātā čempionāta rekordu - 32 uzvaras pēc kārtas, kas ir šo sacensību visu laiku garākā sērija mūsdienās.

Tikmēr Lajovičam šis bija vien otrais Grand Slam pamatturnīrs karjerā.

Kā zināms, pirmie divi ceturtdaļfināla dalībnieki noskaidrojās jau svētdien. Latvietis Ernests Gulbis, kurš izlikts ar 18.numuru, gatavojas duelim ar sacensību sesto raketi Tomāšu Berdihu no Čehijas, bet ATP ranga vicelīderis Novāks Džokovičs tiksies ar Kanādas pārstāvi Milošu Raoniču, kuram sacensībās ir astotais numurs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi