Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Gulbis saglabājis vietu pasaules labāko tenisistu pirmajā desmitniekā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis desmito vietu.

Iepriekšējā nedēļā Gulbis piedalījās Londonas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, kur gan, sacensības kā izliktais spēlētājs sākdams no otrās kārtas, jau pirmajā mačā ar 6-7 (3:7), 5-7 piekāpās francūzim Kenijam de Šeperam.

Zināms, ka Gulbis treniņu nolūkā pirms Vimbldonas čempionāta piedalīsies Boodles Challenge paraugturnīrā Londonā, kas notiks no 17. līdz 21.jūnijam. Tajā bez viņa startēs vēl vairāki pasaules labākie tenisisti.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis atkāpies uz astoto vietu un šobrīd ir viens no pretendentiem dalībai sezonas noslēguma turnīrā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā par četrām vietām atkāpies Andis Juška, kurš nu ieņem 667.vietu, bet valsts trešā rakete nu ir Mārtiņš Podžus, kurš veicis kāpumu par desmit ailītēm un nu atrodams 702.pozīcijā. Tikmēr Miķelis Lībietis saglabājis 709.vietu, savukārt Jānis Podžus atkāpies par piecām pozīcijām un ieņem 884.vietu.

Vēl Deivids Jukša rangā ieņem 1454.vietu, Mārcis Garuts atrodams 1505.pozīcijā, bet nesen vienspēļu rangā debitējušais Artūrs Lazdiņš tagad ir 2146.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas.

Līderis kopš pagājušā gada oktobra sākuma ir spānis Rafaels Nadals, bet viņam nemainīgi seko šī turnīra finālists serbs Novāks Džokovičs, savukārt trešais ir Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stanislass Vavrinka no Šveices.

Ceturto vietu joprojām ieņem 17 Grand Slam titulus ieguvušais šveicietis Rodžers Federers, kuram seko brits Endijs Marejs. Sestais joprojām ir čehs Tomāšs Berdihs, kuram pa pēdām seko spānis Davids Ferrers, kamēr astoto pozīciju ieņem argentīnietis Huans Martins del Potro. Devītajā vietā atrodas kanādietis Milošs Raoničs, kurš apsteidz Gulbi.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Federers jau septīto reizi triumfēja Halles ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, kamēr labākais tāda paša mēroga sacensībās Londonā bija Bulgārijas sportists Grigors Dimitrovs.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš saglabājis 440.vietu, savukārt valsts otrais dubultspēļu numurs ir Lībietis, kurš zaudējis sešas pozīcijas un nu ieņem 810.vietu.

Juška pašlaik ieņem 964.vietu, M.Podžus meklējams 958.pozīcijā, J.Podžus atrodams 1091.pozīcijā, Vaskis ir 1141.vietā, Jukša ieņem 1382.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš un Lazdiņš atrodas attiecīgi 1614. un 1698.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Treneris un pretinieki pēc sērijas slavē Šilovu

23 gadus vecais Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs lieliski aizvadīja šīs sezonas Stenlija kausa spēles, pēc izkrišanas no Stenlija k...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi