Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Gulbis sāk dalību Akapulko ATP World Tour 500 sērijas turnīrā

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika Akapulko ATP World Tour 500 sērijas turnīrā Meksikā aizvada vienspēļu sacensību pirmās kārtas maču pret Jensunu Lu no Taivānas.

Spēle paredzēta kā otrā trešajā kortā. Tā sāksies ap plkst.1.30 naktī pēc Latvijas laika.

Gulbis, kurš šonedēļ pirmo reizi karjerā ielauzies pasaules ranga labāko divdesmitniekā un ieņem 18.vietu, sacensībās izlikts ar septīto numuru. Tikmēr 30 gadus vecais Lu pašlaik WTA rangā ieņem 47.pozīciju.

Abi sportisti līdz šim savā starpā tikušies trīs reizes, divreiz pārākam esot latvietim. Abu nesenākā cīņa bija 2012.gada Sinsinati Masters 1000 turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, kad Gulbis zaudēja ar 3-6, 2-6. Pirms tam 2011. un 2009.gadā latvietis bija pārāks divos turnīros ASV. Visi šie mači pret Lu notikuši uz cietā seguma laukumiem, kādos risinās arī turnīrs Akapulko.

Šī pāra uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar poli Lukašu Kubotu vai kvalifikācijas sacensības pārvarējušo Dāvidu Gofēnu no Beļģijas.

Latvietis šajā turnīrā piedalīsies pirmoreiz karjerā. Tās viņam šogad būs otrās ATP World Tour 500 sērijas sacensības.

Šajā turnīrā viņam vajadzēs aizstāvēt pērn iegūtos 263 ranga punktus, kas pienācās par uzvaru Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas sacensībās, kuras viņš sāka vēl no kvalifikācijas. Šos punktus neaizstāvot, Gulbis zaudēs vietu ranga labāko divdesmitniekā.

Pēdējos divos turnīros pēc kārtas Gulbis iekļuvis labāko četriniekā, turklāt pagājušajā nedēļā izcīnīja savu piekto ATP vienspēļu titulu, triumfējot Marseļas ATP World Tour 250 sērijas sacensībās.

Pēc Akapulko turnīra Gulbis plāno startēt vēl divās sacensībās pēc kārtas - Masters sērijas turnīros Indianvelsā un Maiami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi