Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Gulbis un Sevastova vakarpusē uzsāks cīņas ASV atklātajā tenisa čempionātā

Latvijas spēcīgākie tenisisti Ernests Gulbis un Anastasija Sevastova otrdien Ņujorkā uzsāks cīņas ASV atklātajā čempionātā.

Gan Gulbim, gan Sevastovai paredzētas dienas pirmās spēles, kas sāksies plkst. 18 pēc Latvija laika, liecina rīkotāju informācija.

Ar 24.numuru izliktais Gulbis 13.kortā tiksies ar Francijas tenisistu Žeremī Šardī, kurš Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir 64.vietā. Savukārt Gulbis reitingā ir līdzšinējā karjerā augstākajā pozīcijā, ieņemot 26.vietu. Abi tenisisti līdz šim ir tikušies divas reizes, un abās spēlēs pārāks bija pirmdien 22.dzimšanas dienu sagaidījušais Gulbis. Latvijas tenisists uzvarēja gan pērn cietā seguma kortos Sanktpēterburgā, gan šogad uz tenisita Barselonā.

Sensāciju ASV atklātajā čempionātā Gulbis sagādāja 2007.gadā, kad debijas reizē "Flushing Meadows" kortos aizkļuva līdz astotdaļfinālam. Turpmākajās sezonās panākumi Ņujorkā viņam bija pieticīgāki - pirms diviem gadiem neizdevās tikt tālāk par otro kārtu, bet pērn nācās izstāties jau pēc pirmās spēles, kurā tika piedzīvots zaudējums pret britu Endiju Mareju.

Favorītes lomā pirmajā spēlē gada pēdējā "Grand Slam" turnīrā būs arī Sevastova - Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā viņa ir 56. vietā, turpretim pretiniece krieviete Regina Kuļikova reitingā ieņem 75. vietu. Arī Sevastova abās līdzšinējās savstarpējās spēlēs sāncensi ir uzvarējusi, taču abas cīņas notika pasen 2006. un 2007.gadā, kad abas spēlētājas bija daudz zemākās vietās rangā.

Sevastova ASV atklātajā čempionātā spēlēs tikai otro reizi - pirms gada viņa aizkļuva līdz otrajai kārtai, kas šosezon karjerā pirmo WTA turnīra čempiones titulu guvušajai 20 gadu vecajai tenisistei vēl arvien ir lielākais panākums "Grand Slam" līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi