Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Japiņš ievēlēts par Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidentu

Par Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) prezidentu otrdien ievēlēts kādreizējais riteņbraucējs, treneris, uzņēmējs un sacensību organizators Igo Japiņš, aģentūrai LETA apstiprināja federācijas līdzšinējā ģenerālsekretāre Iveta Gūtmane.

Prezidenta vēlēšanās Japiņš pārspēja savu vienīgo konkurentu Lauri Špilleru. Japiņš saņēma 20 balsis, bet par Špilleru nobalsoja 16 balsstiesīgie.

Līdzšinējais prezidents Ģirts Rorbaks uz atkārtotu ievēlēšanu nepretendēja.

Par jaunajiem federācijas viceprezidentiem ievēlēti Normunds Noreiko, Olafs Lakučs un Edgars Dupats, bet par ģenerālsekretāri kļuvusi Dace Dimante.

Kā uzsvēra Gūtmane, viens no pirmajiem jaunā federācijas sastāva uzdevumiem būs budžeta grozījumu plānošana.

Savā potenciālajā darbības plānā Japiņš bija izvirzījis 12 punktus - veicināt visu riteņbraukšanas veidu (BMX, MTB, šosejas, krosa un tautas sporta) sadarbības un vienotības stiprināšanu; nostiprināt LRF lomu un ietekmi starp citiem sporta veidiem; palielināt LRF finansējumu, radot prognozējamu federācijas budžetu nākamajai četrgadei; izstrādāt LRF nepieciešamo kadru efektīvas sagatavošanas programmas; vairākās pilsētās atjaunot riteņbraukšanas (šosejas, MTB) sekcijas sporta skolu vai klubu līmenī, kā arī veicināt jaunu BMX atbalsta punktu (klubu) veidošanos visā Latvijā.

Tāpat Japiņa programmā ietilpa mērķi: paaugstināt LRF rīkoto sacensību organizatorisko līmeni un atbalstīt starptautisku sacensību organizēšanu Latvijā; izveidot LRF materiāli tehnisko bāzi kvalitatīvu sacensību sarīkošanai; strādāt pie jaunu BMX trašu izveides, radīt apstākļus velotreka celtniecībai; strādāt pie LRF vēsturiskā mantojuma saglabāšanas; pilnveidot LRF statūtus atbilstoši LRF mērķiem un uzdevumiem; kā arī sistemātiski atrast jaunus talantus, plānveidīgi gatavot sportistus, kuri godam pārstāvēs Latviju olimpiskās spēlēs, pasaules, Eiropas čempionātos un citās starptautiskās sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi