Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvija uzvar Baltijas čempionāta kopvērtējumā orientēšanās sportā

Baltijas Čempionāts katru gadu notiek vienā no Baltijas valstīm un šogad bija pienākusi kārta Latvijai. Sacensību organizatori biedrība A2 sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju sacensībām bija sagatavojuši karti vienā no skaistākajiem apvidiem Latvijā - ap LU atpūtas bāzi Ratnieki. Apvidus bija kalnains un aizaudzis, ar ļoti maz ceļiem un takām - īsta orientēšanās paradīze.
26.-27. maijā Ratniekos notika Baltijas Čempionāts orientēšanās sportā, kurā piedalījās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Spēcīgajā konkurencē Latvijas sportisti izcīnīja gan individuālās, gan stafešu zelta medaļas, kā arī pārspēja kaimiņvalstu pārstāvjus nāciju kopvērtējumā.

Pirmajā dienā sportisti sacentās garajā distancē un vīriešu konkurencē uzvarēja Igaunijas sportists Timo Sild. Mārtiņš Sirmais izcīnīja bronzas medaļu. Sieviešu elitē visātrāk distanci veica  lietuviete Sandra Paužaite, bet labākā no Latvijas sportistēm, Kristīne Kokina, finišēja kā sestā. Junioru konkurencē zelta medaļu izcīnīja Dāvis Dišlers, bet arī uz pārējiem goda pjedestāla pakāpieniem stājās Latvijas sportisti - Jānis Sārs un Mikus Zvirbulis. Sieviešu junioru grupā otro vietu ieguva Beāta Zaļaiskalna. 18 grupās uzvarēja Sandra Grosberga un Rūdolfs Zērnis, un jaunākajā, 14 gadu vecuma grupā, visus pārspēja Uldis Upītis.

Otrajā dienā notika stafešu sacensības, kurās katrā komandā trīs sportisti secīgi veic savas distances un uzvar tā komanda, kuras pēdējais etaps pirmais ieskrien finšā. Līdz ar to stafetes ir skatāmākas un interesantākas skatītājiem, nekā citas disciplīnas, kurās ir intervālu starts. Vīriešu elitē Latvijas komandai intrigu pirmajā etapā nodrošināja Edgars Bertuks, atpaliekot no līderiem un stafeti nodot kā 8. Andris Jubelis otrajā etapā ar lielisku sniegumu pacēla komandu uz 2. vietu, kuru Mārtiņš Sirmais noturēja, izcīnot savai komandai sudraba medaļas.

Sieviešu elitē komanda, kuras sastāvā bija Laura Vīķe, Zanda Abzalone un Kristīne Kokina, ar stabilu sniegumu visos etapos spēja finišēt kā trešās. Vairākas medaļas izcīnīja arī mūsu jaunie sportisti. Apvienotajā 18-20 puišu grupā tika izcīnītas pat divas medaļas! Rūdolfs Zērnis pēdējā etapā laboja savu komandas biedru Dāvja Dišlera un Jāņa Sāra pieļautās kļūdas un, pakāpjoties no ceturtās vietas, finišēja pirmais, apsteidzot lietuviešus un Latvijas trešo komandu (Alvis Reinsons, Nauris Neimanis, Valters Ļubinskis), kas finišējā bronzas medaļas pozīcijā. Apvienotajā 14-16 vecuma grupā uz augstākā pakāpiena atkal varējām redzēt Latvijas komandu, kuras sastāvā Uldis Upīts, Ģirts Leontjevs un Endijs Titomers. Meitenes šajā pašā vecuma grupā ārkārtīgi dramatiskā cīņā (pirmās trīs vietas finišēja 35 sekunžu intervālā) ieguva 2. vietu. Komandā bija Laura Leiboma, Madara Brice un Annija Zaļaiskalna.

Pateicoties vienlīdz augstam sniegumam visās vecuma grupās, Latvijs komanda varēja izcīnīt pirmo vietu nāciju kopvērtējumā. Nākamgad Baltijas Čempionāts notiks Igaunijā, bet Latvijā atgriezīsies pēc trīs gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi