Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas handbola izlase pārliecinoši piekāpjas Londonas Olimpiādes pusfinālistei Ungārijai

Latvijas vīriešu handbola izlase 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē trešdien ar rezultātu 25:32 (14:18) samērā pārliecinoši piekāpās Ungārijas valstsvienībai. Rezultatīvākais Latvijas izlasē ar sešiem gūtajiem vārtiem bija Dainis Krištopāns. Savukārt mājiniekiem ar 6/1 precīziem metieniem palīdzēja Gābors Čāsārs.

Latvijas izlase spēli pret Ungārijas izlasi iesāka ļoti labi. Veiksmīga spēle aizsardzībā, kā arī laba saskaņa uzbrukumā ļāva pozicionālā uzbrukumā iegūt labas metiena pozīcijas, kuras mūsējie arī realizēja. Spītējot nopelnītajiem noraidījumiem, latvieši pat ilgāku laiku bija minimālā vadībā - 5:4, 6:5 un 7:6.

Sekmīgi vārtos spēlēja arī Edgars Kukša, ļaujot arī 22.minūtē pēc Jāņa Pavloviča realizētā metiena turēties rezultātam vēl līdzsvarā - 12:12. Tomēr turpinājumā pēc Armanda Uščina noraidījuma (Latvijai trešais spēlē), latvieši vairs uzbrukumā netika līdzi ātrajiem un tehniskajiem ungāriem. Četri gūti vārti pēc kārtas ļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā 16:12. Latvijas izlases treneris Valdis Labanovskis 28.minūtē pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura komandas apmainījās ar vēl diviem vārtu guvumiem - 14:18.

Otrā puslaika sākumā uzbrukumā latviešiem vēl uzspīdēja Dainis Krištopāns, taču aizsardzībā ungāri turpināja atrast caurumus un pakāpeniski palielināja rezultāta starpību - 26:19 puslaika vidū. Pēc tam uzbrukumā Latvijas izlase pati sasteidza metienus, lielisks bija pretinieku vārtsargs, bet ungāri deviņas minūtes pirms mača beigām jau panāca +11 (31:20).

Pēdējās desmit minūtes vārtus Latvijas izlasei veiksmīgi sargāja debitants Gatis Kozlovs (atvairīta arī viena "pendele"), bet viesiem rezultatīvi nospēlēja Oskars Arājs, Ēriks Blūms un Elvijs Borodovskis, nedaudz samazinot rezultāta starpību. Finālā zaudējums ar 25:32.

Ungārijas handbolisti šī gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu.

Vēl vienā šīs grupas pirmās kārtas spēlē Londonas Olimpiādes bronzas medaļniece Horvātija ar 25:21 (13:8) savā laukumā pārspēja Slovākijas valstsvienību.

Turnīra nākamajā mačā Latvijas izlase sestdien Dobelē tiksies ar Horvātijas handbolistiem.

Kā ziņots, no Latvijas izlases pirms mača ar Ungāriju kā pēdējie tika atskaitīti Edvīns Latkovskis un Dzintars Dravnieks. Tādējādi izlases rīcībā Ungārijā bija 16 spēlētāji, no kuriem seši pārstāv Latvijas klubus.

Latvijas izlasei mačos ar Ungāriju un Horvātiju nepalīdzēs viens no vienības līderiem Aivis Jurdžs, kuram radušās ģimenes rakstura problēmas, un vārtsargs Raimonds Šteins, kuram ir nopietns muguras savainojums.

Jau vēstīts, ka jūnijā Latvijas valstsvienība veiksmīgi sacentās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, uzvarot Maltu, kā arī nospēlējot neizšķirti ar Turciju un Igauniju. Grupā Latvijas handbolisti ieņēma otro vietu, iekļūstot otrajā un izšķirošajā kvalifikācijas turnīra kārtā.

Šajā posmā komandas divu apļu turnīrā aizvadīs pa trim spēlēm savā laukumā un izbraukumā, bet Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā no septiņām trešajā vietā palikušajām vienībām.

Finālturnīrs 2014.gadā no 14. līdz 26.janvārim notiks Dānijā, un pagaidām sacensībām kvalificējušies vienīgi mājinieki.

Latvijas handbola izlases sastāvs 2014.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlei pret Ungāriju: Edgars Kukša, Helmuts Tihanovs, Gatis Kozlovs, Margots Valkovskis, Ingars Dude, Egils Politers, Armands Uščins, Oskars Arājs, Austris Tuminskis, Kaspars Lisovskis, Jānis Grišanovs, Ģirts Lilienfelds, Dainis Krištopāns, Elvijs Borodovskis, Jānis Pavlovičs un Ēriks Blūms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi