Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas handbolisti cīnīsies par vietu finālturnīrā ar Vāciju, Īslandi un Austriju

Latvijas handbola valstsvienība svētdien iekļuva Eiropas čempionāta kvalifikācijas 2.kārtā. Ceļazīmi Latvijas izlase nopelnīja izšķirošajā spēlē, kurā ar 36:32 pārspēja Itāliju.

Maču labi uzsāka Latvijas handbolisti, izvirzoties vadībā spēles 9.minūtē ar 7:3. Atguvušies bija ārējās līnijas spēlētāji - trīs vārtus guva Ēriks Blūms, kā arī Elvijs Borodovskis.

Arī atlikušajā puslaika daļā mūsējie neļāva pretiniekiem samazināt rezultāta starpību. Pēc puslaika Latvijas izlase bija vadībā ar vajadzīgo trīs vārtu pārsvaru - 19:16.

Pēc pārtraukuma Itālijas handbolisti atguvās un puslaika vidū rezultātu izlīdzināja. Daudz nācās spēlēt mazākumā, bet itāļi tikmēr panāca divu vārtu pārsvaru (26:24).

Desmit minūtes pirms mača beigām abpusējas sarkanās kartītes saņēma abu komandu spēlētāji, Latvijas izlases sastāvā diskvalifikāciju saņēma komandas līderis Aivis Jurdžs, taču tas netraucēja pēdējās minūtēs Valda Labanovska trenētajai komandai sadeldēt rezultāta starpību un beigās izcīnīt uzvaru ar četru punktu pārsvaru (36:32). Pēdējos vārtus 15 sekundes pirms mača beigām guva Artis Kurmēns.

Rezultatīvākais Latvijas komandā bija Aivis Jurdžs, kurš guva sešus vārtus, savukārt pa pieciem vārtiem guva Andrejs Kuzmins, Artis Kurmēns un Ēriks Blūms.

Neatkarīgi no Somijas un Gruzijas spēles rezultātā, šis panākums mūsu komandai ļāva uzvarēt savā apakšgrupā un turpināt cīņu par iekļūšanu 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Pretinieki gan būs ļoti titulēti - Vācija un Īslande (tās sastāvā spēlē Latvijas handbola skolas audzēknis Aleksandrs Pētersons), kā arī Austrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi