Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvijas kausa fināls regbijā - Miesnieki pret Valmieras fēniksu

Sestdien, 3. augustā, pulksten 14.00 Upesciema stadionā sāksies Latvijas kausa izcīņas finālspēle klasiskajā regbijā jeb regbijā 15. Kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas šī balva tiek izcīnīta jau 22. reizi. Šoreiz finālā spēkiem mērosies pieredzējušie RK “Miesnieki” ovālās bumbas meistari un “Valmieras fēnikss”, vēsta Latvijas Regbija federācija.

Latvijas kausa izcīņā šogad startēja astoņas komandas. Ceļā uz finālu RK “Miesnieki” ceturtdaļfinālā ar 77:8 uzvarēja RK “Piekūni”, bet pusfinālā ar 24:15 pieveica līdzšinējos Latvijas kausa īpašniekus “LMT/EK Sistēmas/Eži”. Savukārt “Valmieras fēnikss” ceturtdaļfinālā ļoti sīvā cīņā ar 9:8 uzvarēja “Miesnieki/Banku eksperti”, bet pusfinālā ar 33:31 tikpat sīvā un interesantā cīņā pieveica “Garkalne/Livonia” regbistus.

Jāatzīmē, ka valmierieši Latvijas kausa izcīņas finālā spēlēs pirmo reizi. Savukārt “Miesniekiem” tas būs jau 21. fināls. Turklāt viņi jau desmit reizes izcīnījuši šo trofeju savā īpašumā.

RK “Miesnieki” galvenais treneris Uldis Bautris: "Finālcīņai gatavojamies ļoti nopietni, jo tā būs svarīga spēle. Jāņem vērā arī “Garkalne/Livonia” regbistu rūgtā pieredze, negaidīti zaudējot valmieriešiem pusfinālā. Ar to jau kausa izcīņas spēles ir interesantas, ka panākumu var gūt jebkurš no pretendentiem, nevis tikai favorīti. Mūsu komanda ir jauna, pastāvīgi mainām spēlētāju pozīcijas laukumā, tāpēc vēl esam nesaspēlējušies. Pagājušajā gadā netikām Latvijas kausa finālā, taču izcīnījām Latvijas čempionu titulu un Prezidenta kausu. Šogad finālā mums ir labas izredzes, tāpēc centīsimies darīt visu, lai iegūtu pirmo no sezonas galvenajām trofejām."

“Valmieras fēnikss” galvenais treneris Kristaps Staņa: "Latvijas kausa izcīņas finālam gatavojamies tāpat kā pusfinālam pret “Garkalne/Livonia”. Protams, mēs saprotam, ka finālā mums būs jāizdara kaut kas pārcilvēcisks, lai gūtu uzvaru, taču visi kā viens cīnīsimies no sirds. Uz Upesciemu dosimies ar vienu domu – iegūt kausu savā īpašumā. Sezona ir pāri pusei, vadošo spēlētāju fiziskā varēšana ir apmēram 70 procenti no labākās kondīcijas. Toties kluba jauniešiem tā ir simtprocentīgā apjomā. Skaidrs ir viens – bez cīņas mēs nepadosimies!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Regbijs

Latvijas kausa ieguvēji
1992. gads “Rīgas Miesnieks”,
1993. RAF,
1994. RAF,
1995. RAF,
1996. “Rīgas Miesnieks”,
1997. “Ādažu Čipsi”,
1998. “Ādažu Čipsi”,
1999. “KvadraPak/Miesnieki”,
2000. “Ādažu Čipsi”,
2001. “Ādažu Čipsi”,
2002. “STATS/Miesnieki”,
2003. “STATS”,
2004. “Ādažu Čipsi”,
2005. “Ādažu Čipsi”,
2006. “STATS/Ķekava”,
2007. “STATS/Ķekava”,
2008. “STATS/Ķekava”,
2009. “STATS/Ķekava”,
2010. “Eži/EK sistēmas”,
2011. “Miesnieki/Ķekava”,
2012. “Eži/EK sistēmas”.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi