Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas orientieristam Dišleram divas septītās vietas Eiropas Junioru kausa sacensībās

Šogad Eiropas Junioru kauss norisinājās mazā Francijas pilsētiņā Le Bessat. Tā kā šīs sacensības sakrita ar Baltijas Junioru kausu, tad uz šīm jauniešu sacensībām, kuras pulcēja lielāko daļu no Pasaules čempionāta spēcīgāko sportistu, nokomplektēt pilnu komandu neizdevās. Komanda devās šādā sastāvā: Dāvis Dišlers, Rūdolfs Zērnis, Mikus Puriņš un Elīna Svilpe. 
Latvijas juniori kārtējo gadu devās uz Eiropas Junioru kausu, kas šoreiz norisinājās Francijā. Šīs ir otras prestižākās junioru sacensības sezonā aiz Pasaules Junioru čempionāta. Ar lielisku fizisko formu iepriecināja Dāvis Dišlers, kuram divas 7.vietas - sprintā un garajā distancē.

Pirmajā sacensību dienā organizatori piedāvāja sprinta distanci, kas kalnainajā un mazajā Francijas pilsētā solījās būt ļoti sarežģīta. Daļai dalībnieku visu sarežģīja arī negaiss, kas sākās, kad distancē bija devušies aptuveni 2/3 dalībnieku. Organizatori M20 grupas dalībniekiem bija sagādājuši pārsteigumu ar karšu maiņu, par ko dalībnieki uzzināja tikai distances vidū. 

Sportistu rezultāti:
D.Dišlers 7.vieta, 14:59 +0:25
R.Zērnis 31.vieta, 15:55 +1:31
M.Puriņš 34.vieta, 16:08 +1:44

E.Svilpe 38.vieta, 19:30 +4:30 

Nedaudz atpūšoties, jau nākamajā dienā bija jādodas garajā distancē. Laikapstākļi turpināja nelutināt un, pavadīti ar nelielu lietu, sportisti devās savās distancēs. Līdzīgi kā iepriekšējā distancē Dišleram pietrūka sekundes, lai ieskrietu kārotajā sešiniekā (sprintā 1 sekunde, garajā distancē 2 sekundes). 

Rezultāti:
D.Dišlers 7.vieta, 1:15:34 +5:43
M.Puriņš 21.vieta, 1:19:29 +9:38
R.Zērnis 34.vieta, 1:24:06 +14:15

E.Svilpe 42.vieta, 1:36:11 +38:04 

Stafetes. Gan treneris, gan puiši uz šo startu lika lielas cerības, tāpēc etapu sadalījums bija šāds: M.Puriņš, D.Dišlers, R.Zērnis. Puriņš pirmajā etapā finišēja nedaudz aiz līderiem, kas saglabāja cerības uz sešinieku, tomēr Dišlers jau distances sākumā savainoja potīti, kas liedza viņam finišēt. Rezultātā komandai nav rezultāta un kārotais sešinieks izpalika. 

Divas 7.vietas ir labākais sasniegums Latvijas izlasei Eiropas Junioru kausa vēsturē.

Dāvis Dišlers par paveikto: "Šīs sacensības man bija īpašas, pēdējā iespēja apliecināt sevi junioru līmenī pasaulē. Jāsaka gan, ka uz sacensībām nebija ieradušies visi spēcīgākie, bet vismaz 90% noteikti bija. Mērķis bija desmitnieks individuāli un cīnīties par medaļu stafetē. Sprints izvērtās visai interesants laika apstākļu dēļ, tieši pirms mana starta sākās spēcīgs lietus, bet centos neļaut tam sevi ietekmēt, taču neizdevās iztikt bez pāris rupjām kļūdām, tādēļ biju visai pārsteigts uzzinot, ka esmu ieņēmis septīto vietu.

Pirms garās distances jutos diezgan vājš, tomēr noteicu sev, ka cīnīšos līdz galam, lai arī kas notiktu distancē. 2/3 distances skrēju labā tempā, tad diemžēl "nolūzu", tas, kā arī slikta ceļu variantu izvēle un kļūda, liedza aizsniegties līdz medaļai savā pēdējā individuālajā distancē, kā junioram. Uz stafeti likām lielas un pamatotas cerības, diemžēl veiksme bija atstājusi mūs. Iegāju 3,5min aiz līderiem, bet pietiekami labā kompānijā, ātrums bija labs, līdz distances vidū smagi izmežģīju potīti un vairs nevarēju paskriet, nācās izstāties. Nepatīkami, bet arī tā ir daļa no sporta. Kopumā secensību vērtēju, kā izdevušās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi