Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nadals trešo reizi pēc kārtas netiek līdz Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālam

Pasaules tenisa ranga līderis Rafaels Nadals no Spānijas pirmdien trešo reizi pēc kārtas netika līdz Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālam, šoreiz apstājoties pie turnīra ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla robežas.

Turnīra otrā rakete aizvadītajā cīņā sensacionāli ar 6-7 (5:7), 7-5, 6-7 (5:7), 3-6 piekāpās 19 gadus vecajam Nikam Kirgim no Austrālijas, kurš pasaules rangā ieņem vien 144.vietu.

Pirmajos trijos setos Austrālijas pārstāvis neieguva nevienu breiku, tomēr divreiz bija pārāks taibreikā, kamēr Nadals varēja lepoties ar tikai vienu breiku otrā seta izskaņā. Savukārt vienīgo breiku Kirgis ieguva ceturtā seta ceturtajā geimā, vēlāk pārsvaru nosargājot.

Kirgis šogad debitē Vimbldonas čempionātā, kļūstot par pirmo īpašā ielūguma jeb wild card īpašnieku desmit gadu laikā, kurš iekļuvis šo sacensību ceturtdaļfinālā. Tāpat tenisists, kurš atrodas ārpus ATP ranga pirmā simta, šajā turnīrā pasaules pirmo raketi spējis uzvarēt pirmoreiz kopš 1992.gada.

Pirms tam otrajā turnīra kārtā Kirgis spēja uzvarēt tā 13.raketi Rišāru Gaskē no Francijas ar 4-6, 6-7 (4:7), 6-4, 7-5, 10-8, mača gaitā atspēlējot deviņas mačbumbas, kas ir atkārtots sacensību rekords.

Nadals šajā turnīrā uzvarējis 2008. un 2010.gadā, bet finālā spēlējis vēl trīs reizes. Tomēr pēdējās dalības reizes viņam nav bijušas veiksmīgas, pirms diviem gadiem izstājoties otrajā kārtā, bet pērn zaudējot jau pirmajā kārtā.

Kirga pretinieks ceturtdaļfinālā būs astotā numura īpašnieks Milošs Raoničs no Kanādas, kurš otrdien ar 4-6, 6-1, 7-6 (7:4), 6-3 uzvarēja turnīra desmito raketi Kei Nišikori no Japānas. Raoničs kļuvis par pirmo vīriešu tenisistu no Kanādas kopš 1912.gada, kurš iekļuvis šī turnīra labāko astoņniekā.

Raoničs ceturtdaļfinālu sasniedzis otrajā Grand Slam turnīrā pēc kārtas, kas ir viņa karjeras labākie sasniegumi.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā otrdien savstarpēju dueli nodrošināja šveicieši Rodžers Federers un Stans Vavrinka. Ar ceturto numuru izliktais septiņkārtējais turnīra čempions Federers ar 6-1, 6-4, 6-4 uzvarēja spāni Tomiju Rovredo, kurš bija izlikts ar 23.numuru, bet piektā numura īpašnieks Vavrinka ar 7-6 (7:5), 7-6 (9:7), 6-3 pārspēja Felisiano Lopesu no Spānijas, kuram bija ticis 19.numurs.

Vavrinka šī turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvis pirmoreiz karjerā, bet Federers labāko astoņniekā iekļuvis jau 12.reizi.

LETA jau vēstīja, ka Vimbldonas čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu otrdien nespēja sasniegt ar piekto numuru izliktā Marija Šarapova no Krievijas, kura ar 6-7 (4:7), 6-4, 4-6 piekāpās sacensību devītajai raketei Angelikai Kerberei no Vācijas.

Pirmajā setā, kura taibreikā pārāka bija Kerbere, katra tenisiste ieguva pa vienam breikam, bet otrajā setā uz vācietes diviem breikiem Šarapova atbildēja tikai ar vienu. Savukārt izšķirošajā setā Kerbere lūzumu panāca jau pašā ievadā, kad ar viena breika palīdzību panāca 3-0 savā labā.

Šarapova 2011.gadā spēlēja šī turnīra finālā, bet pēc tam nav spējusi tikt tālāk par ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu. Vimbldonā viņa pie vienīgā čempiones titula tikusi 2004.gadā.

Tikmēr Kerbere kāda "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu sasniegusi ceturto reizi karjerā. Vimbldonā viņas labākais sasniegums ir 2012.gadā sasniegtais pusfināls.

Vācietes pretiniece ceturtdaļfinālā būs ar 13.numuru izliktā Eižēnija Bušāra no Kanādas.

Tāpat ceturtdaļfinālu otrdien sasniedza ar trešo numuru izliktā rumāniete Simona Halepa, kura ar 6-3, 6-0 pārspēja Zarinu Diasu no Kazahstānas, un 19.numura īpašniece Sabīne Lisicki no Vācijas, kura ar 6-3, 3-6, 6-4 uzvarēja citu Kazahstānas pārstāvi Jaroslavu Švedovu. Ceturtdaļfinālā Halepu un Lisicki, kura otrdienas cīņā bija spiesta apārstēt savainoto plecu, gaida savstarpējs duelis.

Šīgada Francijas atklātā čempionāta fināliste Halepa šī turnīra ceturtdaļfinālu sasniegusi pirmoreiz karjerā, bet Vimbldonā viņa ir visaugstāk izliktā tenisiste, kas turpina cīņu par titulu. Savukārt pērnā gada Vimbldonas čempionāta fināliste Lisicki šī turnīra labāko astoņniekā iekļuvusi piekto reizi pēc kārtas.

Tikmēr otrdien noskaidrota pirmā sieviešu turnīra pusfināliste. Par to kļuvusi ar 23.numuru izliktā Lūsija Safāržova no Čehijas, kura ar 6-3, 6-1 pārspēja 22.numura īpašnieci Jekaterinu Makarovu no Krievijas.

Pašlaik 27 gadus vecā Safāržova sasniegusi savu labāko rezultātu Grand Slam sacensībās karjerā. Iepriekš viņa līdz ceturtdaļfinālam bija tikusi arī 2007.gada Austrālijas atklātajā čempionātā, bet Vimbldonā vēl nekad nebija tikusi tālāk par trešo kārtu.

Citā ceturtdaļfināla mačā otrdien čehiete Petra Kvitova spēkosies ar savu tautieti Barboru Zahlavovu Stricovu. Divas Čehijas tenisistes Grand Slam turnīra pusfinālu vienlaicīgi būs sasniegušas pirmoreiz kopš 1986.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi