Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nedēļas nogalē Liepājā sāksies jaunā Latvijas kausa sezona orientēšanās sportā

5. un 6.aprīlī Liepājā un tās apkārtnē ar sacensībām “Kurzemes pavasaris” sāksies 2014.gada Latvijas kausa sezona orientēšanās sportā. Sezonas pirmajām sacensībām ir pieteikušies 680 dalībnieki no 7 valstīm, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.Sestdien Pasaules ranga sacensības vidējā distancē notiks pie Jūrmalciema, sestdienas pēcpusdienā Liepājas centrā norisināsies Latvijas sprinta kausa pirmais posms, bet svētdien labākos noteiks garajā distancē pie Bernātiem. “Kurzemes pavasara” kopvērtējumu noteiks vidējās un garās distances rezultātu summa.

Unikālo Kurzemes kāpu vilinājums ir izraisījis lielu interesi par šīm sacensībām. Sagaidāmie 700 dalībnieki nozīmē to, ka šīs ir vienas no lielākajām orientēšanās sacensībām Latvijā. “Kurzemes pavasaris” norisināsies jau 12. reizi un gadu gaitā sacensības ir iemantojušas gan vietējo sportistu, gan ārzemju viesu uzticību. Šogad visvairāk viesu gaidāmi no Lietuvas un Baltkrievijas, piedalīsies arī igauņi, poļi, krievi un zviedri.

Elites grupās ir īpaši liels dalībnieku skaits par spīti tam, ka šajā pašā nedēļas nogalē norisinās Pasaules kausa posms Spānijā. Vīriešu elitē startēs 57 dalībnieki un galvenie pretendenti uz uzvaru kopvērtējumā ir Baltkrievijas izlases sportisti Jurijs Tambasovs, Dmitrijs Mikhalkins, zviedrs Patriks Linds, kā arī pašmāju sportisti Dāvis Dišlers, Anatolijs Tarasovs un Jānis Krūmiņš.

Sieviešu elites grupā startēs 17 dalībnieces. Par galveno sacensību favorīti uzskatāma Latvijas izlases līdere Inga Dambe, bet viņai nopietnu konkurenci varētu sagādāt lietuvietes Sandra Paužaite un Kristīne Ribakovaite.

Latvijas kauss ir orientēšanās sacensību sērija, kurā ietilpst 16 posmi, kas norisinās no aprīļa līdz oktobrim. Latvijas orientēšanās federācija rīko arī Latvijas sprinta kausu ar sešiem posmiem un Latvijas stafešu kausu ar četrām sacensībām.

Vairāk informācijas par sacensībām “Kurzemes pavasaris” var atrast mājaslapā www.pavasaris.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi