Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Nedēļas nogalē notiks pavasara nozīmīgākās orientēšanās sacensības Rīgas kausi

20. un 21.aprīlī Rīgā, Buļļu salā notiks divu dienu sacensības Rīgas Kausi, kas ir otras lielākās orientēšanās sacensības Latvijā, šogad piesaistot 600 dalībniekus. Elites grupās pirmajā dienā notiks sacensība Pasaules Ranga ieskaitē, bet kopvērtējumā notiks cīņa par naudas balvām 2100 EUR apmērā.

Rīgas Kausi būs Latvijas Kausa izcīņas trešais posms un Pasaules Ranga sacensības. Sacensību statuss un iepriekšējo gadu sacensību kvalitāte šogad ir pievilinājusi rekordlielu dalībnieku skaitu, jo jau šobrīd sacensībām ir pieteikušies 600 dalībnieki no 9 valstīm. Īpaši spraigas sola izvērsties cīņa par galveno naudas balvu, kuru saņems pirmo sešu vietu ieguvēji apvienotajā 18-20-21E grupā, kurās ir pieteikušies, attiecīgi, 43 sieviešu un 84 vīriešu dalībnieki. Kopvērtējuma uzvarētāju noteiks divu dienu vidējās distancēs pavadīto laiku summa.

Vīriešu elitē lielāko uzmanību izpelnīsies Pasaules Čempiona Edgara Bertuka cīņa ar pagājušā gada Rīgas Kausu uzvarētāju Dmitriju Cvetkovu no Krievijas un sieviešu elitē pērnā gada uzvarētāju Aušrini Kutkaiti no Lietuvas centīsies pārspēt Latvijas izlases līdere Aija Skrastiņa. Protams, šis sports ir neprognozējams, jo kļūdas var gadīties katram sportistam, tāpēc uzvarētājs var būs arī gluži negaidīts.

Sacensību organizatori Magnēts un IK Auseklis ir ieguldījuši nopietnu darbu, lai sacensības padarītu baudāmas ne tikai to dalībniekiem, bet arī jebkuram, kurš vēlētos sekot sacensību norisei sacensību centrā. Sacensību komentētāji palīdzēs saprast, kā attīstās cīņa mežā, izmantojot GPS sekošanu, kā arī datus no radio kontrolpunktiem.

Sacensībām ir izvēlēta orientēšanās sacensībām sen neizmantota vieta - Buļļu sala, kurā sportistiem būs jāsastopās ar ļoti ātru skriešanu pa labi pārredzamo un līdzeno priežu mežu, bet sarežģītiem orientēšanās uzdevumiem, kurus nodrošinās piejūras kāpu josla.

Sestdien sacensības sāksies no 14.00 un svētdien no 11.00. Katram, kurš vēlas izmēģināt orientēšanos, būs iespēja to darīt, sacensību centrā piesakoties OPEN grupā un dodoties mežā brīvi izvēlētā laikā.

Vairāk informācijas par sacensībām atrodams to mājaslapā: www.magnets.lv 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi