Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Olimpiskās spēles pakļauj britu izlūkdienestus līdz šim nepieredzētam spiedienam

Gatavošanās Londonas olimpiskajām spēlēm pakļāvusi britu izlūkdienestus līdz šim nepieredzētam spiedienam, saasinot citu draudu radītos riskus valstij, ceturtdien secinājusi Lielbritānijas parlamenta Izlūkošanas un drošības komiteja.

Komitejas ziņojumā izlūkdienesti uzslavēti par prioritāšu pārkārtošanu, lai cīnītos pret potenciālajiem draudiem, ko olimpiskajām spēlēm varētu radīt starptautiskā teroristu organizācija Al Qaeda, īru republikāņu disidenti un "naidīgas valstis".

Komiteja pārskatījusi britu iekšējā izlūkošanas dienesta MI5, ārējā izlūkdienesta MI6 un valdības izlūkdienesta GCHQ darbu. Ziņojumā teikts, ka gatavošanās olimpiskajām aizvadītā gada laikā pakļāvusi izlūkdienestus nepieredzētam spiedienam, un pievērsta uzmanība minēto aģentūru darbinieku lielajiem pūliņiem un slodzei. Tomēr vienlaikus komitejas locekļi pauduši bažas par riskiem citās sfērās un Lielbritānijas ievainojamību šajā kritiskajā laika posmā.

Papildu darbu dēļ izlūkdienesti, sevišķi MI5, ir iesaldējuši darbinieku atvaļinājumus, nebūtisku darbinieku pārvietošanu un palielinājuši darba stundu skaitu. Komitejas ziņojumā secināts, ka šie pasākumi palīdz tikt galā ar papildu darbiem, bet norādīts, ka dažiem cilvēkiem to ir grūti izturēt. Sevišķi sarežģīti aģentūru darbiniekiem bijis noorganizēt bērnu aprūpi vasaras periodā.

Komitejas ziņojumā arī norādīts uz tā dēvētā arābu pavasara ietekmi. Secināts, ka tā gan izpaužas lēni, bet var kļūt par īstu izaicinājumu izlūkdienestiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi