Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Orientēšanās sacensības Magnēts uzsāk sezonu

1969. gadā Magnēts aizsāka tautas orientēšanās sacensību tradīciju Latvijā. Ideju Magnēta dibinātājs Arno Līcis aizguva no Zviedrijā organizētajām sacensībām O-Ringen, un šobrīd sacensībās, kas notiek Rīgā un tās apkārtnē, regulāri piedalās pusotrs tūkstotis dalībnieku. Orientēšanās distance pašiem mazākajiem, iespēja ņemt palīgos apmācību instruktorus un atstāt bērnus drošās rokās, kamēr vecāki dodas mežā, Magnētu padarījusi par pasākumu visai ģimenei.  
Spītējot sniegam, pie tirdzniecības parka Alfa otrdien pulcējās orientēšanās sporta entuziasti, lai atklātu 43. vasaras sezonu lielākajām tautas orientēšanās sacensībām Latvijā - Magnēts.

Orientieristu sporta laukums ir mežs, un sacensību dalībnieki to var uztvert gan kā veselīgu pastaigu, gan kā cīņu par sportiskiem sasniegumiem. Daži no sacensību dalībniekiem Magnētā startē kopš tā pirmsākumiem, un tikai šeit ir unikāla iespēja astoņgadīgam un astoņdesmitgadīgam sacensību dalībniekam doties kopīgā distancē, lai stiprinātu veselību un attīstītu gan fizisko spēku, gan intelektu. 

Apmācības profesionālu treneru vadībā īpaši noderīgas dalībniekiem, kuri nejūtas pārliecināti par savām orientēšanās spējām vai baidās no iespējas apmaldīties. Pasākuma organizatori apgalvo, ka līdz šim sagaidīti un atrasti visi Magnēta dalībnieki, lai gan bijuši gadījumi, kad tas noticis labu laiku pēc sacensību beigām. Parasti gan arī paši orientieristi ir atsaucīgi un labprāt parāda pareizo virzienu cīņubiedriem, kuri to pazaudējuši.

Magnēta vasaras sezona ilgs līdz pat oktobrim, pulcējot aktīvistus divreiz nedēļā, darba dienu vakaros. Lai pasākumu padarītu videi draudzīgāku un pieejamāku visiem, Magnēta dalībnieki var uzmeklēt līdzbraucēju vai braukt kopā ar kādu, norādot nepieciešamos datus sacensību mājas lapas sadaļā Braucam kopā. Šobrīd populārās sacensības organizē klubs IK Auseklis, un sezonas kopvērtējums tiek noteikts pēc 30 labākajām kārtām,  45 grupās, ņemot vērā dalībnieku dzimumu, vecumu un meistarību. Atsevišķs vērtējums ir Daugavas rietumkrasta sacensībām. 

“Esam priecīgi, ka Magnēts savu vasaras sezonu uzsāk pie mums, lai atgrieztos maijā un jūnijā, aktīvās atpūtas pasākumu laikā, kad orientēšanās sacensības papildinās pārējās veselīgu dzīvesveidu veicinošās aktivitātes Alfā,“ atklāj t/p Alfa vadītājs Zigmunds Vīķis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi