Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināta - Gulbis pārvar US Open 1.kārtu, nākamais pretinieks - Millers

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis izcīnījis uzvaru šāgada pēdējā Grand Slam turnīra ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Otrdien savā 23 gadu jubilejā Ernests ar 6:2, 6:4, 6:4 visai pārliecinoši pieveica Mihailu Južniju no Krievijas.

: FOTO: Ernesta Gulbja un Mihaila Južnija spēle fotogrāfijās

: Južnijs: Pēc potenciāla Gulbim vajadzētu būt pasaules pirmajā divdesmitniekā


Jau pašā pirmajā geimā jubilāram Gulbim izdevās “breiks”, otrajā viņš atspēlēja divas “breikbumbas” un izvirzījās vadībā 2:0. Septītajā geimā Ernests vēlreiz vinnēja Južnijs servi (5:2) un nākamajā atstāja krievu “sausā”.

Otrais sets sākās identiski pirmajam – “breiks” un 2:0 Latvijas tenisista labā. Turpinājumā abi tenisisti krāja punktus ar savām servēm, un ar sākumā iekrāto handikapu Gulbim izrādījās pietiekami. Pirmajos divos setos zīmīga bija realizēto “breikbumbu” statistika: Gulbim 3 no 4, Južnijam 0 no 10.

Trešā seta sākumā pirmo reizi mačā vadībā izvirzījās Krievijas tenisists (1:0). Taču piektajā geimā Južnijs kārtējo reizi zaudēja savu servi, un Ernests izvirzījās vadībā 3:2 (pēc tam arī 4:2). Latvietis turpināja cīnīties stabili un bez būtiskiem kritumiem un sagādāja dāvanu sev un līdzjutējiem.

Devītajā geimā, servējot krievu tenisistam, Gulbim neizdevās izmantot pirmo mačbumbu, turklāt vienā no epizodēm viņš šķietami nedaudz savainoja cirksni, taču dažas minūtes vēlāk pabeidza nepilnas divarpus stundas ilgušo spēli.

Gulbis Grand Slam turnīru pirmo kārtu pēdējo reizi bija pārvarējis 2009.gadā Vimbldonā. ASV čempionātā viņa labākais panākums ir astotdaļfināls debijas reizē 2007.gadā.

Pasaules rangā Gulbis ieņem 53.vietu, bet Južnijs ir piecpadsmitais. Ernests bija uzvarējis divās no trijām viņu savstarpējām cīņām.

Latvijas pirmā rakete nākamajā spēlē tiksies ar Žilu Milleru no Luksemburgas (68.), kurš pirmajā kārtā ar 7:6(5), 6:4 un 6:4 pārspēja francūzi Eduardu Rožē-Vaselēnu (110.vieta pasaules rangā).

Teorētiski astotdaļfinālā Gulbis varētu tikties ar Rafaelu Nadalu (2.).

(papildināts ar Gulbja pretinieku nākamajā kārtā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi