Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Valverde pārsūdzēs viņam piespriesto divu gadu diskvalifikāciju

Pazīstamais Spānijas riteņbraucējs Alehandro Valverde paziņojis par nodomu pārsūdzēt viņam piespriesto divu gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumiem.Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) pirmdien piesprieda Valverdem divu gadu diskvalifikāciju, sākot ar 2010.gada 1.janvāri, atbalstot Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības un Pasaules antidopinga aģentūras prasību pārskatīt Spānijas Riteņbraukšanas federācijas 2007.

gada lēmumu atteikties sodīt sportistu.Operācijas “Puerto” ietvaros veiktās kratīšanas laikā Spānijas policija izņēma ievērojamu skaitu dopinga preparātu un asins paraugu, no kuriem viens atbildis 2008.gada velobrauciena Tour de France laikā Valverdem veikto dopinga analīžu paraugam.Pēc šī atzinuma Itālijas olimpiskā komiteja 2009.gada Vuelta a Espana uzvarētājam piesprieda divu gadu aizliegumu startēt sacensībās šajā valstī.Tomēr Valverdes advokāti uzskata, ka nav pietiekamu pierādījumu un juridiska pamata riteņbraucēja sodīšanai. Riteņbraucēja dopinga analīzēs ne reizi nav ticis konstatēts dopings, turklāt, piespriežot diskvalifikāciju no šāgada 1.janvāra, CAS faktiski atzinusi viņa līdzšinējo rezultātu likumību.

Līdz ar Valverdem piespriesto diskvalifikāciju Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) veikusi korekcijas pasaules rangā, kurā spāņu riteņbraucējs līdz šim bija līderis.

Viņš no saraksta svītrots, par jauno līderi kļuvis austrālietis Kadels Evanss, bet otro un trešo vietu ieņem attiecīgi beļģis Filips Žilbērs un spānis Hoakins Rodrigess.

Komandu vērtējumā Valverdes pārstāvētā komanda Caisse d'Epargne no pirmās vietas nokritusi uz devīto. Pirmās trīs vietas ieņem Katjuša, Liquigas-Doimo un Astana.

(papildināta ar 6.-8.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi