Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināts (17:00) - Gulbis Sanktpēterburgā triumfē

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien spēja atspēlēties no viena seta deficīta un triumfēja Sanktpēterburgas _ATP World Tour 250 _sērijas turnīrā, iegūstot savu ceturto ATP vienspēļu titulu karjerā. Finālmačā sacensību sestā rakete Gulbis ar rezultātu 3-6, 6-4, 6-0 salauza spāņa Giljermo Garsijas-Lopesa pretestību.

Līdz ar triumfu Gulbis turnīrā nopelnīja 250 ATP ranga punktus un paredzams, ka nākamnedēļ viņš rangā pakāpsies no 36.vietas uz 28.pozīciju.

Spēle iesākās neraksturīgi un pirmajos trijos geimos punktus ieguva serves uzņēmēji, turklāt trešajā no geimiem Gulbis nespēja uzvarēt nevienā izspēlē. Kopumā Garsija-Lopess bija pārāks astoņās izspēlēs pēc kārtas, pārņemot vadību ar 3-1.

Turpinājumā vairākos geimos pārāki bija servētāji, bet astotajā geimā Gulbis nebija tālu, lai iegūtu breikbumbu. Kas neizdevās latvietim, uz to atbildēja Garsija-Lopess, kurš devītajā geimā vēlreiz lauza Gulbja servi, kas nozīmēja arī uzvaru pirmajā setā.

Arī otro setu pārliecinošāk sāka Garsija-Lopess, kurš jau otrajā geimā ieguva pirmās divas breikbumbas. Ja pirmo no tām 35 sitienus garā izspēlē Gulbim izdevās atspēlēt, otrajā izspēlē latvietis bumbiņu izsita ārpus laukuma, nokļūstot iedzinējos ar 0-2.

Nākamajā geimā arī Gulbis tika pie breikbumbas, ko gan nespēja izmantot, tomēr latvietis sāka spēlēt arvien pārliecinošāk un septītajā geimā beidzot atguva breiku, bet pēc tam lauza pretinieka servi arī devītajā geimā un no rezultāta 1-4 spēja panākt 6-4, kas nozīmēja panākumu setā.

Trešajā setā Gulbis vairs iniciatīvu neatdeva un jau pirmajā geimā latvietis lauza pretinieka servi. Pēc tam, kad latvietis bija panācis 3-0 savā labā, Garsija-Lopess izsauca medicīnisko palīdzību, kas turklāt viņam tika sniegta ģērbtuvēs. Pauze gan spānim nepalīdzēja un arī atlikušos mača geimus Gulbis uzvarēja ļoti pārliecinoši, svinot uzvaru turnīrā.

Gulbis savā karjerā joprojām nav zaudējis nevienā finālā - viņš ATP līmenī uzvarējis visos četros vienspēļu un divos dubultspēļu mačos par titulu.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies divas reizes, un tajās uzvaras tika dalītas uz pusēm. Viņu ceļi krustojās 2008.gada Sanktpēterburgas turnīra pirmajā kārtā, kad Gulbis uzvarēja ar 6-0, 6-2, bet 2010.gada Bangkokas ATP World Tour 250 turnīra ceturtdaļfinālā pārāks ar 7-6 (7:4), 4-6, 6-3 bija spānis.

Zīmīgi, ka turnīra gaitā Gulbim tā arī nesanāca tikties ar izliktajiem spēlētājiem. Pirmajā kārtā latvietis trešdien ar 6-0, 6-1 sagrāva krievu Mihailu Jelginu, bet ceturtdien aizvadītajā otrajā kārtā ar 6-3, 1-6, 6-3 pieveica Igaunijas labāko tenisa spēlētāju Jirgenu Zopu. Savukārt piektdienas pēcpusdienā Gulbis bez īpašām grūtībām pieveica Roverto Bautistu no Spānijas ar 6-1, 6-2, bet pusfinālā sestdien ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarēja Mihalu Pšišesniju no Polijas.

Līdz ar to latvietis ceturto reizi karjerā bija sasniedzis ATP raudzes turnīra finālu. Pēdējo reizi Gulbis palika nepārspēts šīgada martā Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas sacensībās, bet arī pirmie divi tituli tika izcīnīti ASV.

Savukārt 30 gadus vecais Garsija-Lopess pasaules ranga labāko simtniekā nemainīgi atrodas kopš 2008.gada vasaras, bet viņa augstākā pozīcija ir 2011.gada sākumā sasniegtā 23.vieta.

Spānis spēlēja savā šīgada otrajā ATP turnīra finālā, nespējot tikt pie trešā titula karjerā. Iepriekš viņš 2009.gadā bija triumfējis Kicbīelē, Vācijā, un 2010.gadā Bangkokā.

Sanktpēterburgas turnīra pirmajā kārtā šobrīd ATP ranga 74.vietā esošais Garsija-Lopess ar 6-4, 6-1 uzvarēja mājinieku Mihailu Birjukovu, vēlāk ar 6-4, 4-6, 6-3 pārspēja mājinieku galveno cerību Mihailu Južniju, kurš bija izlikts ar otro numuru, ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-4 pieveica Denisu Istominu no Uzbekistānas, kurš bija izlikts ar astoto numuru, bet pusfinālā ar 6-1, 6-1 sagrāva portugāli Žuau Sousu.

Pērn Gulbis šajā nedēļā turnīros nestartēja. Savā debijas reizē Sanktpēterburgas turnīrā 2006.gadā, pirmoreiz startējot ATP sacensībās, latvietis sensacionāli tika līdz pusfinālam, bet līdz ar iekļūšanu šīgada turnīra labāko četriniekā ATP sacensību pusfinālā viņš bija iekļuvis astoto reizi karjerā.

Pagājušajā nedēļā Gulbis Latvijas izlases rindās Rīgā sacentās pret Somijas komandu, palīdzot mājiniekiem izcīnīt vietu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā. Gulbis uzvarēja abās aizvadītajās vienspēlēs, kā arī dubultspēlē, kur viņa pārinieks bija Miķelis Lībietis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi