Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Priekuļos noskaidroti Latvijas čempioni rollerslēpošanā brīvajā stilā. FOTO

Svētdien Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā norisinājās Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) un Cēsu olimpiskā centra rīkotais Latvijas čempionāta rollerslēpošanā otrais posms – sacensības garajās distancēs brīvajā stilā ar intervāla startu. Vīriešiem elites grupā aizraujošā cīņā 41,6km distancē uzvaru svinēja Roberts Slotiņš (SS „Arkādija”), bet dāmām 20,8km distancē pirmā bija Rasma Rudzīte (Alūksnes BJSS), informē LSS preses sekretārs Ivars Bācis.

Vairāki Latvijas izlases slēpotāji oktobra sākumā bija devušies uz otro sniega nometni  Austrijā, tāpēc elites grupā dalībnieku sastāvs nebija tik spēcīgs kā čempionāta pirmajā posmā 20.jūlijā Madonā, kad dalībnieki sacentās klasiskajā stilā. Tomēr divu izlases pārstāvju Roberta Slotiņa un Induļa Bikšes dalība stiprināja čempionāta sastāvu un padarīja sacensības aizraujošas, līderiem mainoties ik pēc pāris apļiem. Pirmajos desmit kilometros līderpozīcijās turējās Slotiņš, taču pēc ceturtā apļa jeb 10,4km Roberts nedaudz „piebremzēja”, līdz ar to pie 15,6km atzīmes vadībā jau bija Bikše. Taču pēc pusdistances Induļa temps sāka kristies, un pēc vienpadsmitā apļa (28,6km), kad līderpozīcijās jau atkal bija izvirzījies Slotiņš, Indulis pieņēma likumsakarīgu lēmumu izstāties. Līdz ar to Roberts Slotiņš izcīnīja uzvaru, kas viņam ir otrā elites grupā (pirmā izcīnīta turpat Priekuļos pirms diviem gadiem Latvijas čempionātā klasiskajā stilā – aut.piez.). Distanci Roberts veica 1:46:09,0.  Atzīstamu sniegumu rādīja arī 18 gadus jaunais alūksnietis Linards Zēmelis, kurš pēdējos apļos gandrīz vienādā tempā brauca ar Slotiņu un beigās 41,6km distancē piekāpās par četrām ar pusi minūtēm, izcīnot otro vietu.

Dāmu elites grupā pēc pirmā apļa izstājās igauniete Seppi Trū, un abu Latvijas pārstāvju starpā nekāda cīņa nebija, jo alūksniete Rasma Rudzīte bija krietni pārāka par madonieti Lauru Beļajevu. Rasma 20,8km distanci veica 1:05:25,5 un Lauru apsteidza par trīspadsmit ar pusi minūtēm.   

Savukārt, dāmām S18 grupā (1996./97.g.) 10,4km distancē gan bija ļoti interesanta cīņa. Līdz pusdistancei vadībā ar 12 sekunžu pārsvaru bija Rasmas māsa Regīna Rudzīte, bet tad līderpozīcijas pārņēma madoniete Kitija Auziņa un finišā Rasmu apsteidza par 26 sekundēm. Trešajā vietā šoreiz spēcīgā igauniete Katrīna Ojavē, kurai nebija tie ātrākie rolleri. Puišiem V18 grupā pirmajās divās vietās pārliecinoši bija alūksnieši, kuri gandrīz visu distanci nobrauca kopā. Ingusam Deksnim izcīnot pirmo vietu, bet Vladislavam Ņedaivodinam otro. Neierasti daudz – gandrīz piecas minūtes – viņiem zaudēja trešās vietas ieguvējs Ralfs Eiduks no Aizkraukles sporta skolas. 

V16 grupā (1998./99.g.) puišiem 10,2km distancē konkurentiem nekādas cerības neatstāja un ar nepilnu piecu minūšu pārsvaru uzvarēja Raimo Vīgants (Madonas BJSS), kurš ar tādu tempu V18 grupā varētu pacīnīties par otro vietu. S16 grupā meitenēm ātrākā bija igauniete Stīne Līse Trū, bet otro vietu izcīnīja labākā Latvijas pārstāve Krista Razgale (CPSS), kura bija par pusminūti ātrāka nekā S18 grupas uzvarētāja Kitija Auziņa. 

Pārējās grupās uzvaras laurus plūca Patrīcija Eiduka (Aizkraukles BJSS) S14 grupā,  Kristaps Deksnis (Alūksnes BJSS) V14 grupā, V40 grupā Ivo Caune, bet pašā jaunākajā grupā (2002.g. un jaunāki) labākie bija SS „Arkādija” pārstāvji Samanta Krampe un Gustavs Lusktiņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi