Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Siguldā prezentētas Latvijas bobsleja un skeletona komandas jaunajai Pasaules kausa izcīņas sezonai

Siguldas trasē otrdien Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidenta Ivo Ferriani klātbūtnē tika prezentētas Latvijas bobsleja un skeletona komandas, kas jaunajā sezonā startēs Pasaules kausa (PK) izcīņas posmos, Eiropas un pasaules čempionātos.

''Nevajag aizmirst, ka Latvijā ir tikai divi miljoni iedzīvotāju, bet tā spēj konkurēt šajos sporta veidos ar tādām lielvalstīm kā Vācija un ASV,'' norādīja Ferriani. ''Latvija var būt lepna par saviem rezultātiem,'' viņš uzsvēra.

Latvijai ir arī lieliski skeletonisti ‒ pagājušās sezonas līderis pasaulē Martins Dukurs un viņa brālis Tomass, kurš varētu būt konkurētspējīgāks šajā sezonā.

''Man jau sen vajadzēja atbraukt uz šejieni. Jums ir lieliska komanda un treneri gan bobslejā, gan skeletonā,'' IBSF prezidents neskopojās ar komplimentiem. Nākamgad starptautiskā federācija tiks juridiski noformēta kā IBSF. Tagad ir tāds kā pārejas periods, jo spēkā vēl būs arī tās līdzšinējais nosaukums Starptautiskā Bobsleja un tobogāna federācija (FIBT).

Jau ziņots, ka PK izcīņā šosezon nolemts startēt ar trim ekipāžām. Komandas galvenais treneris Sandis Prūsis gan uzsvēra, ka šie nav simtprocentīgi nokomplektēti četrinieki, jo sezonas gaitā vēl var būt izmaiņas virknējumos. Pirmais pilots komandā būs Edgars Maskalāns, kura četrinieku iestums Raivis Broks, Daumants Dreiškens un Intars Dambis. Otrais numurs būs Oskars Melbārdis, kura partneri būs Mihails Arhipovs, Jānis Strenga un Arvis Vilkaste. Trešā ekipāža Latvijai būs Uģa Žaļima pilotētā un Kristapa Kalniņa, Raivja Zīrupa un Helvija Lūša iestumtā.

Pirmās sacensības Latvijas bobslejistiem būs Eiropas kausa (EK) posms Austrijā, Īglsā, uz ko komanda izbrauks 12.novembrī. Pēc tam paredzēta dalība vēl vienā EK posmā Kēnigszē, Vācijā, un tad jau būs klāt PK pirmais posms Īglsā.

Līdz Ziemassvētkiem vēl notiks PK trešais posms Vinterbergā (Vācijā), bet janvārī līdz ar ceturto posmu Altenbergā (Vācijā) risināsies Eiropas čempionāts, kas būs vienas no galvenajām sacensībām.

Pēc starta Altenbergā janvāra sākumā notiks vēl PK posmi Kēnigszē un Sanktmoricā (Šveicē), pēdējie divi ‒ septītais un astotais ‒ būs Kanādā, Vistlerā un Kalgari. Sezonas svarīgākās sacensības ‒ pasaules čempionāts Leikplesidā (ASV) ‒ risināsies februāra otrajā pusē.

Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) pārstāvji preses konferencē lika noprast, ka durvis uz komandu ciet nav arī tās ilggadējam līderim Jānim Miņinam, kurš vairs nav kopā ar to kopš gada sākuma. ''Neviens viņu no komandas nav izslēdzis. Miņinam durvis uz komandu būs vaļā, ja viņam būs vēlēšanās atgriezties un fiziskā kondīcija būs atbilstoša.''

Visas nozīmīgākās sacensības ar Latvijas bobslejistu un skeletonistu piedalīšanos jaunajā sezonā translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls. ''Mēs bijām apmierināti arī ar līdzšinējiem partneriem ''Viasat'', taču šo televīziju var redzēt mazāks skatītāju pulks,'' sacīja LBF viceprezidents Zintis Ekmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi