Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Spēkavīru čempionāta sezonas pēdējā posmā Ilūkstē uzvar Plivda

Sestdien norisinājās pēdējais regulārā spēkavīru čempionāta posms, kur Ilūkstes Siltums kausu izcīnīja Artis Plivda. Kopvērtējumā par Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta regulāro posmu uzvarētāju varam dēvēt Didzi Zariņu, viņš aiz sevis atstāja gan Oskaru Martužanu, gan Arti Plivdu, portālu Diena.lv informēja biedrība Par Stipru Latviju.

Visu sezonu par stiprākā vīra titulu vissparīgāk cīnījās Didzis Zariņš un viņa cīņas spars attaisnojās. Viņš ar 45 punktiem ir kopvērtējuma līderis, aiz viņa ar 41 punktu ierindojas Oskars Martužans, bet trešajā vietā ar 39 punktiem Artis Plivda. Viņi arī piedalīsies čempionāta finālā.

Ilūkstē pirmajā vingrinājumā atlētiem bija jāmet Ilūkstes Siltums mucas. 18, 20, 22, 24, 26 un 28 kg smagas mucas visātrāk pāri latiņa pārmeta A.Plivda, viņa rezultāts 14:47 un jauns Latvijas rekords, jo sešas mucas iepriekš netika mestas. Otrā vieta Oskaram Martužanam (16.25), bet trešā vieta Marekam Leitim (19.93). Olainfarm/Meldonium nēšus, kas bija 410 kg smagi, visātrāk nonesa Oskars Martužans (12.12 ), otrajā vietā palika Didzis Zariņš (12.72), bet trešais ar rezultātu 13.84 Edgars Andersons.

Latvijas Dzelzceļa spēka trepē jauni rekordi netika uzstādīti, bet pirmā vieta ar laiku 35.76 A.Plivdam, otrs labākais rezultāts O.Martužanam (53.32), bet trešais palika D.Zariņš (53.91).

Fiskars krucifiksā atlētiem katrā rokā bija jātur 12.5 kg smagi cirvji. Labāko rezultātu uzrādīja Ivars Grahoļskis, viņš cirvjus noturēja 61.79 sekundes, otrā vieta Edgaram Andersonam (59.02), bet trešais palika Artis Plivda (57.41).
Lode/KeraTherm stafetē bija jānes vairogs un jāstumj ķerra. 24.47 sekundēs šo vingrinājuma pabeidza Edgars Andersons, viņam pirmā vieta, otrs palika Artis Plivda (25.81), bet trešo vietu izcīnīja Aivars Šmaukstelis (25.85). Sacensības tika noslēgtas ar Siltums Jums akmeņu celšanu. 100-200 kg smagos akmeņus visātrāk pacēla A.Plivda (35.31), otrajā vietā atstājot D.Zariņu (41.66), bet trešais rezultāts O.Martužanam, kuram šoreiz 32.35 sekundēs izdevās pacelt vien piecus akmeņus.

Ilūkstes spraigajā posmā 60 punktus savāca un pirmajā vietā ierindojās A.Plivda, otrs palika jaunākais čempionāta dalībnieks O.Martužans ar 49 punktiem, bet trešā vieta Ilūkstē D.Zariņam, viņš savāca 46 punktus.

Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta 2013 nākamie posmi norisināsies 3. augustā Ventspilī (fināls), 4. augustā Limbažos (fināls), 10. augustā Valmierā (pāru sacensības) un 11. augustā Mārcienā (pāru sacensības).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi