Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tenisa leģendas Federera skrējiens pēc 18. Grand Slam titula apturēts jau 3.kārtā

Leģendārais Šveices tenisists Rodžers Federers Austrālijas atklātā čempionāta trešās kārtas mačā piektdien ar rezultātu 4-6, 6-7 (5:7), 6-4, 6-7 (5-7) piekāpās itālim Andreasam Sepi.Pasaules ranga 46.vietā esošais Sepi maču iesāka ļoti pārliecinoši, uzvarot pirmajos divos setos, turklāt otrā seta taibreikā atspēlējās no 1:4.

Trešā seta trešajā geimā Sepi zaudēja savu servi un piedzīvoja zaudējumu, bet ceturtajā setā ļoti aizraujošā cīņā itālis bija labāks taibreikā un svinēja panākumu.Sepi pārspēja Federeru pirmoreiz savā karjerā.Līdz ar to 17 reizes Grand Slam turnīros uzvarējušajam Federeram sacensības ir noslēgušās. Šī brīža ATP ranga vicelīderis Melburnas turnīrā uzvarējis 2004., 2006., 2007. un 2010.gadā, bet Grand Slam turnīros viņš triumfējis nav kopš 2012.gada Vimbldonas sacensībām.

"Tikai centos izbaudīt spēlēšanu centrālajā kortā, jo man tāda iespēja nerodas bieži," pēc dueļa pauda Sepi. "Pat esot vadībā ar diviem setiem, nekad nevari justies komfortabli pret Rodžeru Federeru, tomēr fokusējos uz savas serves geimiem."

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sepi tiksies ar vietējo favorītu Niku Kiriosu, kurš ar 6-3, 7-6 (8:6), 6-1 pārspēja tunisieti Maleku Jaziri.

Citā mačā piektdien uzvaru guva ar desmito numuru izliktā uzlecošā zvaigzne Grigors Dimitrovs no Bulgārijas, kurš piecos setos ar 4-6, 6-3, 3-6, 6-3, 6-3 uzveica 2006.gada sacensību finālistu Markosu Bagdati.

"Neslēpšu savu prieku par uzvaru, jo tā man nozīmē daudz," pēc dueļa teica 23 gadus vecais bulgārs. "Spēlēt trīs ar pusi stundas, piektajā setā uzvarēt ar 6-3 un justies fiziski labi, tas pasaka daudz par mani."

Turpinājumā Dimitrovs tiksies ar sacensību sesto raketi Endiju Mareju no Lielbritānijas, kurš ar 6-1, 6-1, 7-5 bija pārāks par Žuau Souzu no Portugāles.

Tāpat astotdaļfinālu sasniedzis arī ar septīto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 6-4, 6-3, 6-4 pieveica serbu Viktoru Troicki, bet nākamajā mačā spēkosies ar mājinieku Bernardu Tomiču, kurš divu austrāliešu duelī ar 6-4, 7-6 (10:8), 6-3 uzveica Semu Grotu.

Nākamo kārtu droši sasniedza arī ar trešo numuru izliktais titulētais Rafaels Nadals, kurš ar 6-1, 6-0, 7-5 pārspēja Dudi Selu no Izraēlas. Astotdaļfinālā Nadals sacentīsies ar DĀR tenisistu Kevinu Andersonu, kurš izlikts ar 14.numuru un ar 6-4, 7-6 (7:3), 7-6 (8:6) pārspēja sacensību 24.raketi Rišāru Gaskē no Francijas.

Tikmēr sieviešu vienspēļu sacensību pirmās trešās kārtas spēles piektdien iztikušas bez lieliem panākumiem. Panākumu svinēja ar trešo numuru izliktā Simona Halepa no Rumānijas, kura ar 6-4, 7-5 apspēlēja Betāniju Mateku-Sendsu no ASV un astotdaļfinālā spēkosies ar beļģieti Janīnu Vikmeijerei, kura ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica ar 14.numuru izlikto itālieti Sāru Erani. Vikmeijere līdz šī turnīra ceturtajai kārtai aizkļuvusi vien otro reizi karjerā.

Ar septīto numuru izliktā talantīgā kanādiete Eižēnija Bušāra ar 7-5, 6-0 apspēlēja Karolīnu Garsiju no Francijas, kaut pirmais sets ilga gandrīz stundu, un nu gaida maču ar rumānieti Irinu Begu, kura ar 6-4, 6-4 pieveica vācieti Karīnu Vitheftu.

"Pirmajā setā nerādīju labu sniegumu. Viņa izdarīja spiedienu un es nejutu ritmu," pauda Bušāra. "Tomēr esmu priecīga, ka turpināju cīnīties un lauzu cīņas gaitu."

Vēl turnīra desmitā rakete Jekaterina Makarova no Krievijas ar 6-4, 6-4 apspēlēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura izlikta ar 22.numuru. Nākamajā mačā Makarova spēkosies ar vācieti Jūliju Gērgesu, kura ar 7-6 (8:6), 7-5 pieveica vēl vienu čehieti Lūsiju Hradečku.

Savukārt ar 21.numuru izliktā ķīniete Šuai Pena ar 7-6 (9:7), 6-3 apspēlēja Jaroslavu Švedovu no Kazahstānas, bet viņas pretiniece astotdaļfinālā būs ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova, kura šajā turnīrā triumfēja 2008.gadā, bet šoreiz neatstāja cerības Zarinai Diasai no Kazahstānas, kurai bija ticis 31.numurs, uzvarot ar 6-1, 6-1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi