Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Trīs Latvijas orientieristi kvalificējas EČ individuālo distanču fināliem

Pirmajās trīs dienās Eiropas čempionātā orientēšanās sportā, kas šonedēļ notiek Zviedrijā, tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības individuālajām distancēm. Vidējās un garās distances fināliem kvalificējās Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks un Inga Dambe.

Vairākiem Latvijas izlases orientieristiem pietrūka tikai dažas sekundes, lai kvalificētos fināliem. Turpmākajās četrās dienās katrā no tām tiks izcīnītas čempionāta medaļas.

Pirmdien sportisti sacentās vidējās distances kvalifikācijā un ļoti labi savas distances veica Mārtinš Sirmais un Edgars Bertuks, ierindojoties, attiecīgi 4. un 7. vietā savās kvalifikācijas grupās. Sieviešu grupā Inga Dambe, lai arī kļūdoties, ar 7. rezultātu kvalificējās A finālam. Kalvim Mihailovam līdz finālam pietrūka 15 sekundes.

Nākamajā dienā sportisti stājās uz starta garās distances kvalifikācijā. Edgars Bertuks un Inga Dambe kvalificējās finālam pārliecinoši, Dambe pat sasniedza trešo labāko rezultātu savā kvalifikācijas grupā. Bertuks distances sākumā kļūdijās, bet finišā uzrādīja 7. rezultātu grupā. Mārtiņš Sirmais distancē pieļāva vairākas nelielas kļūdas, bet ātrums bija pietiekošs, lai iekļūtu A finālā. Kalvim Mihailovam atkal neizdevās kvalificēties A finālam kļūdas dēļ, un šoreiz pietrūka 21 sekunde. Andris Jubelis distanci sāka labi un tās vidū droši pretendēja uz vietu finālā, bet  tad satraumēja kāju, pieļāva nelielu kļūdu un finišā ieskrēja astoņas sekundes par vēlu, lai kvalificētos A finālam.

Trešdienā tika aizvadīta sprinta kvalifikācija, kurā vienīgais Latvijas pārstāvis bija Artūrs Pauliņš. Pauliņš pieļāva kļūdu distances sākumā un turpinājumā arvien uzlaboja savu pozīciju, tomēr finišā pietrūka 6 sekundes līdz 17. vietai, kas dotu vietu A finālā. Līdz ar to sprinta distance būs vienīgā, kurā Latvijas izlase nebūs pārstāvēta finālā.

Čempionāts turpināsies ar vidējās distances finālu ceturtdien, garās distances finālu piektdien, sprinta finālu sestdien un stafeti svētdien. Vairāk informācijas Latvijas Orientēšanās federācijas mājaslapā www.lof.lv un organizatoru mājaslapā www.eoc2012.se.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi