Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Uz PČ pirmo atlases spēli Beļģijā brauks visi 16 handbola izlases spēlētāji

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenā trenera Valda Labanovska rīcībā pirms 2013. gada pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas turnīra spēles trešdien Kortrijkā pret Beļģiju ir 16 spēlētāju, kuri visi arī dosies izbraukumā.

PČ kvalifikācijas turnīrā Latvija un Beļģija spēlē vienā trijniekā ar Melnkalni, pret ko būs jācīnās tikai janvārī. Pret Beļģiju otra spēle notiks sestdien Dobelē. Par iekļūšanu PČ finālturnīrā, kas notiks Spānijā, tālāk cīnīsies tikai septiņu grupu uzvarētājas.

''Treniņus sākām šodien, komandas sastāvs ir zināms,'' pirmdien aģentūrai BNS pastāstīja Labanovskis, kuram šis būs jau trešais cikls darbā ar izlasi. ''Komandā būs trīs vārtsargi un 13 laukuma spēlētāju, kuri visi brauks uz Beļģiju.''

No 16 izlases spēlētājiem tikai četri – Helmuts Tihanovs, Andis Ērmanis, Jānis Šteinbergs un Vitālijs Borisenko – pārstāv Latvijas klubus, bet pārējie spēlē ārzemju komandās.

''Par tiem spēlētājiem, kas ir manā rīcībā, nevaru sūdzēties. Tomēr ir spēlētāji, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēs būt ar komandu kā Andrejs Kuzmins, Ēriks Blūms, Māris Veršakovs, Artis Kurmēns un Armands Uščins,'' klāstīja treneris. ''Iepriekšējā ciklā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā mums bija ļoti spēcīgi pretinieki [Vācija, Islande, Austrija], bet spēles ar tiem ļoti daudz vielas pārdomām deva gan man kā trenerim, gan arī spēlētāji no tām daudz ieguva.''

Četru komandu turnīrā Latvija palika pēdējā ar zaudējumiem visās sešās spēlēs, taču neveiksmēs Labanovskis vaino arī spēlētāju lielo rotāciju, jo gandrīz katru spēli vajadzēja aizvadīt ar citu sastāvu.

''Pēc vietas rangā un uz papīra Melnkalne no mūsu trijnieka ir spēcīgākā, taču mēs varam to uzvarēt,'' sacīja Labanovskis. ''Mums izvirzīts uzdevums iekļūt nākamajā kvalifikācijas kārtā – izslēgšanas spēlēs. Beļģi augumā nav lieli, taču pret viņiem spēlēt nebūs vienkārši. Mans palīgs Dmitrijs Bražņikovs skatījās Beļģijas komandas treniņspēli pret Luksemburgu un nofilmēja pretinieku darbības, tāpēc informācija mums būs.''

Pret Melnkalni Latvijas komanda divreiz spēlēs janvāra vidū.

Latvijas vīriešu handbola izlase spēlēm ar Beļģiju:

Vārtsargi – Helmuts Tihanovs, Raimonds Šteins, Edgars Kukša; laukuma spēlētāji – Margots Valkovskis, Dainis Krištopāns, Ingars Dude, Aivis Jurdžs, Jānis Gremzde, Jānis Pavlovičs, Andis Ērmanis, Jānis Šteinbergs, Austris Tuminskis, Ģirts Lilienfelds, Vitālijs Borisenko, Uldis Lībergs, Elvijs Borodovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi