Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Barcelona šķiras no galvenā trenera un sporta direktora; ter Štēgens nespēlēs 10 nedēļas

Spānijas futbola virslīgas klubs Barcelona turpina solīto rekonstrukciju, pirmdien atlaistā galvenā trenera Enrikes Setjena pēdās dienu vēlāk dodoties arī kluba sporta direktoram Ērikam Abidalam, otrdien vēsta ziņu aģentūra AFP.

Jau ziņots, ka trenera maiņu izraisīja 2:8 (1:4) sagrāve Čempionu līgas ceturtdaļfinālā Lisabonā mačā ar Minhenes "Bayern".

"Jaunais treneris tiks paziņots tuvākajās dienās kā daļa no komandas plašas pārstrukturēšanas," teikts kluba "Twitter" paziņojumā.

Setjens tika iecelts amatā tikai janvārī, bet ir samaksājis savu cenu par to, ka Barselonas vienība zaudēja "La Liga" čempionu titulu Madrides "Real" un pēc tam cieta pazemojumu pret Minhenes "Bayern" Čempionu līgā.

Setjena vadībā "Barcelona" 25 spēlēs izcīnīja 16 uzvaras, četrus neizšķirtus un cieta piecas sakāves.

Setjena aiziešana tika apstiprināta valdes ārkārtas sanāksmē "Camp Nou" stadionā, kas ilga gandrīz sešas stundas un kurā par labāko izvēli aizstājēja lomā tika minēts nīderlandietis Ronalds Kūmans.

Dusmīgie komandas līdzjutēji cerēja, ka nekavējoties tiks sarīkotas arī jaunas kluba prezidenta vēlēšanas, taču prezidents Hoseps Bartomeu, kas jau ilgāku laiku atrodas zem līdzjutēju lupas, turpinās darboties vismaz līdz nākamajam gadam.

"Pēc visu variantu izvērtēšanas valde uzskata, ka 15.marts ir vispiemērotākais datums prezidenta vēlēšanu rīkošanai," teikts kluba paziņojumā.

Setjena pēctecim būs ātri jāgūst rezultāts, ņemot vērā, ka nākamgad jaunā valde varētu izvirzīt savu treneri.

Kūmans kopš 2018.gada ir atbildīgs par Nīderlandes valstsvienību, un viņa pienākums būs vadīt nākamā gada atliktajā Eiropas čempionātā un 2022.gada Pasaules kausa izcīņā.

Tika apsvērta arī Mauriso Početino kandidatūra, taču viņš jau janvārī bija izslēdzis šādu iespēju savu saišu ar konkurentu klubu Barselonas "Espanyol" dēļ.

Saskaņā ar Spānijas informācijas avotiem Kūmans un viņa aģents pirmdienas vakarā risināja sarunas par divu gadu līgumu, otrajam gadam esot atkarīgam no prezidenta vēlēšanu iznākuma.

Kūmans bauda varoņa statusu Barselonā pēc tam, kad Johana Kruifa vadībā viņš guva uzvaras vārtus 1992.gada Eiropas kausa finālā.

Tomēr viņa trenera karjera ir bijusi dažāda, un viņš ieradīsies klubā, kurš atrodas krīzes situācijā, un viens no viņa pirmajiem uzdevumiem būs pārliecināt kapteini Lionelu Mesi nedoties prom.

Tikmēr  "Barcelona" vārtsargam Markam Andrē ter Štēgenam otrdien veikta sekmīga ceļa operācija, pēc kuras viņš desmit nedēļas nevarēs spēlēt, paziņoja klubs.

Paziņojumā teikts, ka vārtsargu, kuram bija labā ceļa cīpslas problēmas, "veiksmīgi operējis" kluba ārsts Ramons Kugats un ka futbolists "nespēlēs aptuveni divarpus mēnešus".

28 gadus vecais Vācijas valstsvienības dalībnieks izlaidīs jaunās sezonas startu, kas Spānijā šobrīd plānots 12.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi