Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas futbola valstsvienība zaudē Izraēlai arī savā laukumā

Latvijas futbola valstsvienība Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra kārtējā spēlē sestdien Skonto stadionā ar 1:2 (0:2) piekāpās Izraēlas izlasei. Arī abu komandu pirmā apļa spēlē viesos pārāki bija Latvijas izlases pretinieki (2:1). F grupas turnīra tabulā Latvijas futbolisti ar četriem punktiem sešās spēlēs ir piektajā vietā un zaudējuši cerības kvalificēties finālturnīram. Otrdien Aleksandra Starkova vadītā komanda aizvadīs pārbaudes spēli pret Austrijas valstsvienību.

Starkovs: Izpaudās pieredzes trūkums, taču šādās spēlēs to iegūst

Grieķijas futbolisti uzvar Maltas izlasi un atgūst līderpozīcijas F grupā

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra rezultāti futbolā

Pirmo vārtu gūšanas iespēju jau trešajā minūtē izveidoja laukuma saimnieki – Rudņevs pretinieku soda laukumā mazliet neaizsniedzās līdz bumbai, ko gar vārtiem raidīja Cauņa. Bet divas minūtes vēlāk paveicās Latvijas izlasei. Buzaglo ar sitienu gandrīz no laukuma centra pārcēla bumbu pāri vārtsargam Vaņinam, taču trāpīja pa vārtu stabu.

Turpinājumā nedaudz aktīvāki bija Izraēlas futbolisti un 19.minūtē viņi izvirzījās vadībā. No soda laukuma līnijas bumbu vārtu apakšējā stūrī trieca Josi Benajuns – 0:1.

Labu brīdi nekas bīstams pie abiem vārtiem netika izveidots, taču spēles gaitu kontrolēja Izraēlas komanda. Septiņas  minūtes līdz pārtraukumam pēc stūra sitiena izspēles mājinieku kapteinis Gorkšs ar galvu sita nedaudz pāri vārtiem.

43.minūtē viesi panāca 2:0. Lazdiņš soda laukumā nogāza Špunginu, un galvenais tiesnesis īrs Kellijs nozīmēja 11 metru soda sitienu, ko realizēja Tals Ben Haims.

Desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma efektīgs tālsitiens izdevās uzmainītajam Žigajevam, taču viņa sisto bumbu atvairīja viesu vārtsargs. Bet drīz pēc tam savā soda laukumā ar roku nospēlēja Kohens, un 11 metru soda sitienu realizēja Aleksandrs Cauņa, vienus vārtus atgūstot.

Žigajeva un vēlāk arī izlases debitanta Edgara Gaurača iesaistīšanās spēlē aktivizēja mājinieku spēli uzbrukumā. Latvijas futbolisti sāka mazliet vairāk kontrolēt bumbu un biežāk meklēja pieeju sāncenšu soda laukumam.

Taču spēles galotnē iniciatīvu atkal pārņēma viesi, liedzot laukuma saimniekiem izveidot īstu ofensīvu. Nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Vaņins apturēja bumbu uz vārtu līnijas pēc Hemeda raidījuma, bet brīdi vēlāk tvēra Zahavi tālu sitienu.

Pēdējā iespēja panākt neizšķirtu bija kompensācijas laika sākumā, taču garām vārtiem sita Krjauklis un pēc tam arī Cauņa.

F grupas piektdienas spēlē Horvātijas izlase ar 2:1 uzvarēja Gruziju. Sestdien notiek vēl viena spēle Grieķija – Malta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ kvalifikācijas turnīrs

F grupa
Latvija – Izraēla 1:2 (0:2)
Vārti
: Cauņa (62.- 11 m) – Benajuns (19.), Ben Haims (43.)
Brīdinājumi: Ivanovs, Žigajevs, Kļava – Natho, Ben Haims II
Latvija: Vaņins, Kļava, Gorkšs, Krjauklis, Ivanovs, Lazdiņš, Cauņa, Rafaļskis (Žigajevs, 28.), A.Višņakovs (Rugins, 71.), Perepļotkins (Gauračs, 60.), Rudņevs

Grieķija - Malta 3:1 (2:0)

Turnīra tabula:
Grieķija     6 4 2 0 8:3  14
Horvātija   6 4 1 1 10:3 13
Izraēla       7 4 1 2 10:7 13
Gruzija      7 2 3 2 5:5  9
Latvija       6 1 1 4 5:9  4
Malta        6 0 0 6 2:13 0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi