Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mančestras United uzvar pēdējās kārtas spēlē un izcīna Anglijas čempionāta bronzu

Mančestras United svētdien izbraukumā Anglijas futbola premjerlīgas pēdējās kārtas spēlē pieveica Lesteras City un ieguva bronzas medaļas, ar labāku vārtu starpību apsteidzot Londonas Chelsea, kas savā laukumā arī svinēja panākumu.

Mančestras "United" izbraukumā spēlēja ar 2:0 (0:0) pieveica Lesteras "City".

Vārtus 71.minūtē ar 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts par Antonija Martiala nogāšanu, izejot vienam pret vārtsargu, guva Mančestras kluba štata soda sitienu izpildītājs Brunu Fernandešs.

Mača kompensācijas laika ceturtajā minūtē mājinieks Džonijs Evanss saņēma otru dzelteno kartīti mačā un tika noraidīts no laukuma, bet astotajā minūtē Džesse Lingārds guva otros vārtus viesu labā, bronzas medaļas noformējot ar 2:0 uzvaru.

Tikmēr "Chelsea" savā laukumā ar 2:0 (2:0) apspēlēja Vulverhemptonas "Wanderers".

Abi vārti tika gūti pirmā puslaika kompensācijas laikā. Pirmajā kompensācijas laika minūtē precīzs bija Meisons Maunts, bet trīs minūtes vēlāk no Maunta piespēles izcēlās Olivjē Žirū.

Tomēr ar to nebija pietiekami, jo Mančestras klubam bija krietni labāka vārtu attiecība (+30), kamēr Londonas klubam - plus 15.

Tomēr abi klubi jau iepriekš bija nopelnījuši tiesības nākamsezon spēlēt Čempionu līgā.

Cīņā par pēdējām divām ceļazīmēm uz Eiropas līgu pirmā izrādījās Lesteras "City", bet sesto vietu fotofinišā izrāva Totenhemas "Hotspur", kas viesos spēlēja 1:1 (1:1) ar Londonas "Crystal Palace", panākot un apsteidzot pēc papildrādītāja "Wanderers".

Uz Harija Keina vārtiem 13.minūtē 53.minūtē atbildēja Džefrijs Šlūps, panākot mājiniekiem neizšķirtu 1:1.

Ar neizšķirtu viesiem pietika, lai apsteigtu "Wanderers". Abiem klubiem bija pa 59 punktiem, bet "Hotspur" vārtu starpība bija 14, kamēr "Wanderers" - 11. "Wanderers"atliek cerēt uz "Chelsea" uzvaru FA kausa izcīņā, kur tā finālā tiksies ar Londonas "Arsenal", jo tad Eiropas līgā spēlēs arī septītās pozīcijas ieguvēja.

Ar uzvaru savā laukumā nepietika "Arsenal", kas pieveica "Watford" ar 3:2 (3:1) un sakrāja 56 punktus - trīs mazāk par Eiropas kausu robežu - un ieņēma astoto vietu.

Mājinieki uzvaru jau bija nodrošinājuši pirmajā puslaikā, kad ar diviem precīziem sitieniem 5. un 33.minūtē izcēlās Pjērs Emeriks Obamejangs, pirmos vārtus gūstot ar 11 metru soda sitienu, bet vēl vienus 24.minūtē guva Kīrans Tiernijs, panākot 3:0.

Viesi divus vārtus atspēlēja ar Troja Dīnija 11 metru soda sitienu 43.minūtē un Denija Velbeka pūlēm 66.minūtē, taču neizšķirtam un palikšanai premjerlīgā arī nākamajā sezonā ar to bija par maz.

Jau iepriekš bija zināms, ka no līgas izkritīs Noridžas "City", kas sakrāja 21 punktu. Viņiem pievienojās "Watford" un "Bournemouth" ar 34 punktiem.

Noridžas "City" viesos kapitulēja Mančestras "City" ar 0:5 (0:2).

Divus vārtus sudraba medaļniekiem guva Kevins de Brujne, kurš izcēlās otro un piekto vārtu guvumā, pa vieniem - Gabriels Žezūss, Rahīms Stērlings un Rijads Mahrezs.

"Bournemouth" viesos 3:1 (2:1) pārspēja Liverpūles "Everton", taču ar to bija par maz, lai nākamajā sezonā spēlētu premjerlīgā.

Uz Džošuas Kinga rezultatīvu 11 metru soda sitienu mača 13.minūtē mājinieki atbildēja ar Moiza Kīna vārtiem 41.minūtē, taču Dominika Solinki pirmā puslaika pirmajā kompensācijas minūtē un Džuniora Stanislasa "golu" mača 80.minūtē mājiniekiem atbildes nebija.

"Bournemouth" uzvara būtu ļāvusi saglabāt vietu premjerlīgā, ja punktu viesos nebūtu izcīnījusi Birmingemas "Aston Villa", kas spēlēja 1:1 (0:0) ar Vesthemas "United".

Uz Birmingemas kluba pussarga Džeka Grīliša "golu" 84.minūtē mājinieki zibenīgi atbildēja ar Andrija Jarmoļenko vārtiem minūti vēlāk.

Šis punkts ļāva "Aston Villa" sakrāt 35 punktus un palikt līgā. Pretējā gadījumā premjerlīgā nākamsezon spēlētu "Bournemouth", kam bija labāka iesisto un zaudēto vārtu starpība.

Spēlē, kas vairs neko neizšķīra, čempione "Liverpool" viesos ar 3:1 (1:1) pārspēja Ņūkāslas "United" un sakrāja 99 punktus, par vienu atpaliekot no Mančestras "City" 2018.gadā sasniegtā līgas rekorda.

Mājinieki gan izvirzījās vadībā jau mača pirmajā minūtē pēc Dvaita Geila rezultatīva sitiena, taču čempioni atbildēja ar Virgila van Deika 38.minūtes, Divoka Orižī 59.minūtes un Sadio Manē 89.minūtes "goliem".

Ņūkāslas klubs ar 44 punktiem finišēja 13.vietā.

"Southampton" pārspēja Šefīldas "United" ar 3:1 (0:1).

Uz 26.minūtes viesu vārtiem Džona Lundstrema izpildījumā bijušais Mariana Pahara klubs atbildēja ar diviem Čī Adamsa vārtiem 50. un 71.minūtē, kā arī ar Denija Ingsa 84.minūtē realizēto 11 metru soda sitienu.

Sauthemptonas klubs ar 52 punktiem ieņēma 11.vietu, bet Šefīldas "United" ar diviem sezonā vairāk sakrātiem punktiem ierindojās divas vietas augstāk.

Visbeidzot "Burnley" savā laukumā piekāpās Braitonas un Havas "Albion" ar 1:2 (1:1).

Viesus vadībā 20.minūtē izvirzīja Īvs Bisumā. Rezultātu 44.minūtē izlīdzināja Kriss Vuds, bet uzvaras vārti Ārona Konolija kontā mača 50.minūtē.

59.minūtē Džejs Rodrigess iesita bumbu "Albion" vārtos, taču VAR sistēma konstatēja aizmuguri.

"Burnley" ar 54 punktiem ierindojās desmitajā vietā, bet viņu šodienas pretinieki ar 41 punktu - 15.vietā.

Par līgas labāko snaiperi ar 23 gūtajiem vārtiem kļuva Lesteras kluba pārstāvis Džeimijs Vardijs. Par vieniem vārtiem mazāk sakrāja Obamejangs un Ingss, par trim - Stērlings, par četriem Mohameds Salāhs no "Liverpool".

Jau priekšlaicīgi par čempionāta uzvarētāju tika kronēta "Liverpool", kas 38 spēlēs iekrāja 99 punktus. Jau pirms pēdējās spēles sudrabu bija izcīnījusi Mančestras "City", kura finišēja ar 81 punktu, bet bronzu fotofinišā izcīnīja Mančestras "United" ar 66 punktiem. Tikpat punktu arī Londonas "Chelsea", taču sliktāka vārtu attiecība. Tālāk ar 62 punktiem ir Lesteras "City", bet sesto vietu ieņem un pēdējo ceļazīmi uz Eiropas kausiem ar 59 punktiem nopelnīja Totenhemas "United". Tikpat punktu ir Vulverhemptonas "Wanderers", kas cer uz "Chelsea" uzvaru FA kausa izcīņā, kas dotu iespēju nākamsezon spēlēt Eiropas līgā arī Vulverhemptonas klubam.

papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi