Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mesi gūst 86.vārtus šogad un labo leģendārā Gerda Millera rekordu

Spānijas futbola kluba Barcelona uzbrukuma līderis argentīnietis Lionels Mesi svētdien laboja leģendārā vācieša Gerda Millera 40 gadus veco rekordu, gūstot savus 86.vārtus šajā kalendārajā gadā un palīdzot savai komandai izcīnīt kārtējo uzvaru.

Mačā, kurā savā starpā tikās Barcelona un Seviljas Real Betis futbolisti, galvenā intriga bija vai Mesi spēs labot Millera 1972.gadā uzstādīto 85 gūto vārtu rekordu vienā kalendārajā gadā. Pirms šī mača Mesi kontā bija 84 vārtu guvumi, taču rekorda labojums varēja arī nenotikt, futbolista savainojuma dēļ.

Mesi ceturtdienas UEFA Čempionu līgas spēlē pret Portugāles klubu Benfica guva nelielu ceļgala traumu, taču ārsti pirms mača ar Real Betis deva zaļo gaismu argentīnieša dalībai šajā cīņā.

Argentīnietis šajā spēlē guva divus vārtus, izceļoties mača 16. un 25.minūtē, bet visā spēlē Barselonas futbolisti bija pārāki pār Seviljas komandu ar 2:1 (2:1).

Tādejādi Mesi uzstādījis jaunu rekordu viena kalendārā gada ietvaros gūto vārtu skaita ziņā - 86 precīzi sitieni.

Pēc mača pats futbolists gan atzina, ka vairāk priecājas par komandas uzvaru, nekā rekorda labojumu. "Esmu jau to teicis iepriekš - labot rekordus ir jauki, bet galvenais ir komandas uzvara," sacīja Mesi. "Manis gūtie vārti ir domāti, lai "Barcelona" izcīnītu Spānijas kausu, līgas čempiontitulu un triumfētu UEFA Čempionu līgā."

Tikmēr Barselonas vienības galvenais treneris Tito Vilanova pauda cerību, ka Mesi savu rezultativitāti saglabās arī turpmāk.

"Liekas neiespējami, ka viens cilvēks var gūt tik daudz vārtu. Ceru, ka viņā tā arī turpinās," sacīja treneris. "Mesi vēl ir jauns un dod mums ļoti daudz. Arī šodienas mačā viņš lieliski nospēlēja aizsardzībā. Viņam piemīt ļoti daudz izcilu īpašību, ne tikai spēja būt rezultatīvam."

Tikmēr citā mačā Kolumbijas izlases uzbrucējs Radamels Falkao guva piecus vārtus, bet viņa pārstāvētā Madrides Atletico vienība ar 6:0 (3:0) savā laukumā sagrāva Lakorunjas Deportivo vienību.

Falkao kļuvis par pirmo spēlētāju pēdējo desmit gadu laikā, kuram izdevies gūt piecus vārtus vienā Spānijas čempionāta spēlē.

Spānijas čempionāta kopvērtējumā pēc 15.spēļu kārtām joprojām vadībā ir Barcelona futbolisti, kas izcīnījuši 43 punktus. Otrā ar 37 punktiem ir Atletico komanda, bet trešo pozīciju ieņem cits galvaspilsētas klubs un pašreizējā valsts čempionvienība Real, kura iekrājusi 32 punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi