Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Miris leģendārais vācu futbola treneris Lateks

80 gadu vecumā trešdien miris visu laiku sekmīgākais Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta treneris Udo Lateks.Speciālists karjeras laikā tika pie 15 tituliem. Viņš strādāja ar tādām vienībām kā Barcelona, Minhenes Bayern, Menhengladbahas Borussia, Gelzenkirhenes Schalke 04, Koln un Dortmundes _Borussia.

Lateks par Vācijas čempionu kļuva astoņas reizes - sešas ar Bayern_ un divas ar Menhengladbahas Borussia. Tāpat viņš strādāja Vācijas izlases treneru kolektīvā 1966.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kad tā finālā Vemblija stadionā ar 2:4 zaudēja Anglijai.Savukārt 1974.gadā viņš palīdzēja Bayern komandai iegūt Eiropas kausu. Pēc tam viņš pārgāja uz Borussia, aizvedot to līdz 1976. un 1977.gada bundeslīgas tituliem, bet 1979.gadā arī līdz UEFA kausam.1982.gadā Lateks Barcelona futbolistiem palīdzēja tikt pie Eiropas Kausu ieguvēju kausa, kā arī 1983.gadā uzvarēt Spānijas Karaļa kausā, bet pēc tam atgriezās bundeslīgā.Kopā ar itāli Džovanni Trapatoni viņš ir vienīgais speciālists, kurš kā treneris uzvarējis visos trijos Eiropas klubu turnīros - Eiropas kausā, UEFA kausā un Eiropas Kausu ieguvēju kausā.Trenera karjeru Lateks noslēdza 2000.gadā, un drīz pēc tam viņam tika izdarīta operācija, kuras laikā izņemts smadzeņu audzējs. 2010.gadā viņu ķēra trieka, un kopš tā laika speciālistam bija vāja veselība, bet 2013.gadā tika pavēstīts, ka kādreizējais treneris cieš arī no Pārkinsona slimības.Līdzjūtību par Lateka nāvi izteicis arī Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi