Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mitroviča vārti pamatlaika beigās ieved Serbijas izlasi PK finālturnīrā; ceļazīmi iegūst arī spāņi

Aleksandars Mitrovičs svētdien pamatlaika pēdējā minūtē guva uzvaras vārtus un ieveda Serbijas futbola izlasi 2022.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kur citā mačā iekļuva arī Spānijas valstsvienība.

Serbija A apakšgrupas mačā viesos ar 2:1 (1:1) uzvarēja Portugāli, kas cīnīsies "play-off" kārtā.

Lisabonā notikušajā spēlē pirmie vārti tika gūti jau otrajā minūtē, kad Bernārdu Silva izkaroja bumbu un piespēlēja to Renātu Sanšešam, kurš paspēra vienu soli soda laukumā un sita to mērķī - 1:0. Serbijas izlases galvenā trenera Dragana Stojkoviča ieskatā Silva pirms tam pārkāpa noteikumus, taču tiesneši bija pretējās domās.

Mača 33.minūtē pēc Dušana Tadiča sitiena no soda laukuma robežas bumbu neveikli tvēra Rui Patrīsiu, ievirzot to vārtos - 1:1. Šāds rezultāts derēja Portugāles izlasei, taču pamatlaika pēdējā minūtē pēc Tadiča centrējuma Mitrovičs no tuvas distances ar galvu sita bumbu pret zemi, tai nonākot tīklā - 2:1 Serbijas izlases labā.

Vēl šajā grupā Īrija viesos ar 3:0 (0:0) uzvarēja Luksemburgu. Īriem vārtus guva Šeins Dafijs, Čīdzoī Ogbene un Kelams Robinsons.

A apakšgrupā ar 20 punktiem astoņos mačos pirmo vietu izcīnīja Serbija, bet 17 punkti bija Portugālei. Pa deviņiem punktiem bija Īrijai un Luksemburgai, bet vienu punktu guva Azerbaidžāna.

Tikmēr Spānija Seviljā izrāva uzvaru 1:0 (0:0) pār Zviedriju, lai gan viņiem šajā mačā derēja arī neizškirts.

Uzvaras vārtus četras minūtes pirms pamatlaika beigām guva Alvaro Morata. Pēc Dani Olmo tālšāviena bumba norībināja vārtu pārliktni, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija Morata, kurš bija nekļūdīgs.

Otrā B grupas spēlē Grieķija un Kosova Atēnās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0). Grieķiem vārtus guva Georgs Masurs, bet kosoviešiem atzīmējās Amirs Rahmani.

B apakšgrupā ar 19 punktiem astoņās spēlēs uzvarēja Spānija, 15 punktus guva Zviedrija, desmit punkti bija Grieķijai, septiņi Gruzijai un pieci Kosovai.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

Finālturnīrā bez mājinieces Kataras jau iekļuvusi Brazīlija, Vācija, Dānija, Beļģija, Francija, Horvātija, Serbija un Spānija.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi