Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rudņevs oficiāli pievienojas Vācijas Bundeslīgas komandai Hamburger SV

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs piektdien oficiāli noslēdza četru gadu līgumu ar Vācijas bundeslīgas čempionāta komandu Hamburgas SV. Līdz ar to 24 gadus vecais Rudņevs kļūs par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā.

Iepriekš tika prognozēts, ka SV komanda par Rudņevu Polijas vienībai Poznaņas Lech transfērā samaksās 3-3,5 miljonus eiro (2,1-2,4 miljonus latu).

Šajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Jau vairākus mēnešus regulāri parādījās informācija, ka par Rudņevu interesējas te Anglijas premjerlīgas, te Bundeslīgas klubi, tāpāt interese par daugavpilieti esot bijusi no Itālijas, Krievijas un Ukrainas komandām. Artjoms gan vairāk lūkojās Rietumeiropas virzienā un izvēlējies spēlēt Vācijā, kur ir viens no spēcīgākajiem futbola čempionātiem Eiropā.

Ceturtdienas vakarā Rudņevs izgāja medicīniskās pārbaudes, un pēc tām arī tika parakstīts līgums līdz 2016.gadam.

Pirmajā intervijā, kas publicēta Hamburgas kluba mājaslapā internetā, Rudņevam pirmais jautājums tika uzdots par to, kā viņu saukt, un spēlētājs atbildējis, ka vēlas, lai tas notiek latviskajā formā. Pirms tam diskusijas bija izraisījusi tēma, ka Lech komandā viņa kreklam uz muguras bija rakstīts Rudnev.

"Pēdējās divas dienas bija ļoti piepildītas, un esmu priecīgs, ka tas beidzot ir noslēdzies. HSV komanda man būs liels izaicinājums un svarīgs solis manā attīstībā," Rudņevs ir gatavs pierādīt sevi arī Vācijā. "HSV komandai ir lieliska reputācija, lielas tradīcijas, labi spēlētāji, stadions un pilsēta. Polijas līgā spēlētāji man teica daudz labu vārdu par HSV."

Tā kā Rudņevs jau ilgstoši kontaktējies ar HSV komandu un vēlējies nokļūt tieši tajā, futbolists atzina, ka viņš pēdējā laikā internetā noskatījies daudzas Hamburgas vienības spēles un turējis īkšķus, lai tā saglabā vietu bundeslīgā.

"Vācijas bundeslīga ir viens no stiprākajiem čempionātiem Eiropā," Rudņevs tomēr izteica cerību, ka viņam izdosies turpināt būt rezultatīvam.

2010.gadā Lech komanda par Rudņevu uzbrucēja iepriekšējai komandai Zalaegerszeg (ZTE) no Ungārijas samaksāja tikai 500 000 eiro (351 000 latu).

Hamburgas SV bundeslīgas kopvērtējumā ar 36 punktiem 34 spēlēs šosezon finišēja 15.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Artjoms Rudņevs

Dzimis: 1988.gada 13.janvārī, Daugavpilī

Karjera
2006-2008 FC Daugava (Latvija)
2009-2010 Zalaegerszeg (Ungārija)

2010-2012 Poznaņas Lech (Polija)

Latvijas izlasē debitējis: 2008.gada 12.novembrī pret Igauniju


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi