Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Starkovs: svarīgi nospēlēt taktiski pareizi, disciplinēti un parādīt maksimālu pašatdevi

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzskata, ka piektdien pirmajā spēlē 2012. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā pret Horvātijas izlasi svarīgi nospēlēt taktiski pareizi un disciplinēti, jo pretinieki ir nopietna komanda, taču šajā kvalifikācijas ciklā komanda vēl liks par sevi runāt arī speciālistiem.

''Ļoti svarīgi sekmīgi startēt spēlēs pret Horvātijas un Maltas komandām,'' otrdien Starkovs pavēstīja žurnālistiem. ''Pirmais pretinieks ir viena no stiprākajām Eiropas komandām. Ļoti svarīgi mums nospēlēt taktiski pareizi, disciplinēti un parādīt maksimālu pašatdevi.''

Spēle ''Skonto'' stadionā piektdien sāksies plkst. 21, un to apmeklēs arī Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

''Ne visi [spēlētāji] ir optimālā formā, taču esmu pārliecināts, ka izsauktie izskatīsies labi.'' Starkovs uzsvēra, ka ļoti labā sportiskajā formā ir Aleksandrs Cauņa, taču ļoti piesardzīgs bija par izlases ilggadējā kapteiņa Vitālija Astafjeva došanos laukumā. ''Astafjevs vēl nav gatavs spēlēt visas 90 minūtes. Skatīsimies pēc apstākļiem, jo Baltijas kausa spēlē pret Lietuvu gūtā trauma vēl liek sevi manīt.''

''Mēs vēl liksim par sevi runāt. Cienīgi runāt ne tikai līdzjutēju, bet arī futbola speciālistu aprindās,'' solīja treneris, kurš nevēlējās izteikt nekādas prognozes saistībā ar kārtējā kvalifikācijas cikla sākumu. Starkovs pieminēja pēdējo pārbaudes spēli Čehijā, kurā tika piedzīvots sāpīgs zaudējums. ''Čehijā bija laba mācība. Mums jau ir bijis darbs pie kļūdām.''

EČ kvalifikāciju Latvija turpinās 7. septembrī viesos pret Maltu. Vēl šajā grupā Latvijai būs jācīnās arī ar Grieķijas, Gruzijas un Izraēlas izlasēm.

Biļetes uz spēli pret Horvātiju ir nopērkamas "Biļešu serviss" kasēs. ''Tas mums ir eksperiments, skatīsimies, kā veiksies tirdzniecība,'' sacīja Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. ''Protams, biļetes būs nopērkamas arī stadiona kasēs.''

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Izlases kandidāti spēlēm ar Horvātiju un Maltu

Vārtsargi: Andris Vaņins (FC "Sion", Šveice), Aleksandrs Koliņko (Naļčikas ''Spartak'', Krievija), Deniss Romanovs ("Khazar Lenkoran", Azerbaidžāna)

Aizsargi: Deniss Ivanovs ("Sivasspor", Turcija), Kaspars Gorkšs ("Queen's Park Rangers", Anglija), Oskars Kļava ("Anzhi", Krievija), Pāvels Mihadjuks ("Liepājas Metalurgs"), Ritus Krjauklis (FK "Ventspils"), Vitālijs Smirnovs, Aleksandrs Fertovs (abi "Skonto")

Pussargi: Juris Laizāns (Belgorodas "Salyut", Krievija). Andrejs Rubins (FK "Qarabag", Azerbaidžāna), Vitālijs Astafjevs, Aleksandrs Cauņa (abi "Skonto"), Jurijs Žigajevs (FK "Ventspils"), Maksims Rafaļskis ("Liepājas metalurgs"), Artis Lazdiņš (FK "Jelgava")

Uzbrucēji: Māris Verpakovskis ("Ergotelis", Grieķija), Ģirts Karlsons (Baku "Inter", Azerbaidžāna), Andrejs Perepļotkins ("Skonto"), Artjoms Rudņevs (Poznaņas ''Lech'', Polija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi