Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Arēna Rīga pārstāvji: Hokeja laukuma pārveide atbilstoši KHL vēlmēm varētu būt laikietilpīga un dārga

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadības vēlme pēc 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm samazināt ledus laukumu platumu Latvijas kluba Rīgas Dinamo mājas spēļu norises vietai - Arēnai Rīga - prasīs ievērojamus finansiālos ieguldījumus, atzina halles administrācijas pārstāvji. 

Kā zināms, otrdien KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs publiski pauda vēlmi pēc Soču Olimpiādes ieviest izmaiņas līgas noteikumos, kas paredzētu maču aizvadīšanu uz divus metrus šaurākiem laukumiem nekā pašlaik. 

Arēnas Rīga administrācijas pārstāvji atzina, ka šādas prasības īstenošana varētu prasīt ievērojamus finansiālos ieguldījumus, kā arī process būtu laikietilpīgs. 

"Halles celtniecības laikā tika izbūvēts hokeja laukums ar izmēriem 30x60 metri - atbilstoši Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem. Lai būtu iespējams aizvadīt spēles uz mazāka laukuma, būtu nepieciešama saldēšanas sistēmas pielāgošana, jaunu bortu stiprinājumu vietu izveide, pilnīga vai daļēja bortu un, iespējams, arī stiklu nomaiņa, kā arī aizsargtīklu stiprinājumu sistēmas izmaiņas," atzina Arēnas Rīga pārstāvji. "Lai arī detalizētas informācijas par nepieciešamajām izmaiņām vai ar tām saistītajām tehniskajām izmaksām mūsu rīcībā šobrīd nav, visai droši varam apgalvot, ka hokeja laukuma pārveide varētu būt laikietilpīga un dārga." 

Jāizceļ, ka mazāka izmēra laukums būtu nepieciešams vien KHL mačiem, bet Latvijas izlases pārbaudes spēles būtu jāaizvada uz standarta izmēriem atbilstoša ledus laukuma. 

"Jāņem vērā, ka, ja izmaiņas noteikumos par laukuma izmēriem tiek veiktas tikai KHL, bet IIHF noteikumi paliek iepriekšējie, mums nepieciešams rast risinājumus, kas ļauj Arēnā Rīga izmantot abu veidu laukumus, jo šeit regulāri spēles aizvada arī Latvijas izlase," pauda halles administrācijas pārstāvji. 

Jau ziņots, ka pašlaik KHL mači tiek aizvadīti uz IIHF noteikumiem atbilstošiem laukumiem, kuri drīkst sasniegt 61 metru garumu un 30 metru platumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi