Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Canucks un Ķēniņš svarīgā mačā uzvar čempionus Kings

Svarīgu uzvaru pirmdien NHL regulārajā čempionātā izcīnīja latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda, kas savā laukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja pašreizējos Stenlija kausa īpašniekus Losandželosas Kings. Abām komandām šī bija ļoti svarīga spēle cīņā par vietu Stenlija kausa izcīņā.

Viesi rezultātu atklāja jau pēc spēlētām 73 sekundēm, kad izcēlās Dvaits Kings - tobrīd laukumā atradās arī latvietis. Līdz nākošajiem gūtajiem vārtiem līdzjutējiem bija jāgaida teju 50 minūtes, trešā perioda vidū Danielam Sedīnam rezultātu izlīdzinot. Papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos vienīgais precīzais raidījums padevās mājinieku uzbrucējam Krisam Higinsam.

Lielisku maču aizvadīja Canucks zviedru vārtsargs Edijs Laks, kurš atvairīja 36 metienus pamatlaikā un papildlaikā, kā arī visus trīs pēcspēles metienu sērijā.

Ķēniņš spēlēja 9 minūtes un 20 sekundes, kas bija otrs mazākais laiks uz ledus komandā, izceļoties ar diviem spēka paņēmieniem un diviem metieniem pa vārtiem. Uzbrucēja kontā arī negatīvs lietderības rādītājs -1.

NHL aizvadītajos 28 mačos latvietis ticis pie 11 (3+8) rezultativitātes punktiem un -2 lietderības rādītāja. Nu jau 10 spēlēs pēc kārtas Ķēniņš ar rezultativitāti nav izcēlies.

Ar 97 punktiem 80 spēlēs Canucks Rietumu konferencē saglabā 6.vietu, tomēr vēl nenodrošināja play-off ceļazīmi. Ar 93 punktiem 79 spēlēs izredzes saglabā arī Kings.

Pēdējās divas spēles Canucks aizvadīs savā laukumā, tiekoties ar Rietumu konferences pastarīšiem Edmontonas Oilers un Arizonas Coyotes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Smagums no pleciem ir nost

Pirmajās trīs pasaules čempionāta spēlēs ir izcīnītas uzvaras, un lielais spiediens, kas gūlās uz hokejistu pleciem, tagad ir aiz muguras, otrdien pēc uzvaras mačā ar Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi