Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Daugaviņa pārstāvētie Bruins Stenlija kausa finālu sāk ar dramatisku zaudējumu trešajā papildlaikā

Cīņu par pasaules klubu hokeja prestižāko balvu - Stenlija kausu - ceturtdien ar zaudējumu sācis Latvijas izlases uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētais NHL klubs Bostonas Bruins, kas viesos ar 3:4 trešajā (!) papildlaikā atzina Čikāgas Blackhawks pārākumu. Uzvaras vārtus mača 113.minūtē mājiniekiem guva Endrū Šavs. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 1:0 vadībā izvirzījušies Čikāgas Blackhawks.

Pēc diviem Milana Lučiča precīzajiem metieniem Bruins līdz otrā perioda sākumam bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Nedaudz vēlāk Čikāgas uzbrucējs Brendons Sāds vienu ripu laukuma saimniekiem atguva, uz ko Patriss Beržerons 47.minūtē atbildēja ar trešajiem vārtiem Bostonas labā. Līdz pamatlaika beigām čikāgieši ar Deiva Bolanda un Džonija Odujas (rikošets no viesu aizsarga) pūlēm tomēr panaca 3:3. Pirmajos divos papildlaikos uzvaras vārtus gūt neviena komanda nespēja, lai gan bostoniešiem bija teicama iespēja vairākumā spēles 100.minūtē, kad Beržerona metienu tomēr tvēra Blackhawks vārtsargs.

Trešā papildlaika 13.minūtē uzvaras ripu no pašas vārtu priekšas iemeta 21 gadu vecais Blackhawks uzbrucējs Endrjū Šavs, pieliekot punktu piektajai garākajai spēlei Stenlija kausa finālos - līdz rekordam pietrūka nedaudz vairāk kā trīs minūšu. Spēle Čikāgā, kas sākās plkst.19 vakarā pēc vietējā laika, noslēdzās jau pēc pusnakts. Līdz absolūtajam rekordam gan vēl krietni tālu - 1936.gadā Stenlija kausa pusfināla spēle starp Detroitas Red Wings un Monreālas Canadiens (1:0) ritēja pat līdz piektajam papildlaikam un uzvaras vārti tika gūti vien 177.minūtē.

Par mača spožāko zvaigzni atzina uzvaras vārtu autoru Šavu, kura rēķinā arī viena rezultatīva piespēle. Otrās zvaigznes lauri Milanam Lučičam, kurš Bostonas labā guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. Par mača trešo zvaigzni nosaukts čikāgiešu uzbrucējs Marians Hosa, kura rēķinā rezultatīva piespēle un 10 metieni pa vārtiem.

No abu komandu hokejistiem visilgāko laiku laukumā pavadīja Blackhawks aizsargs Dankans Kīts (48:40), tikai nedaudz mazāk Bruins zilās līnijas spēlētājiem Denisam Zaidenbergam (48:36), Endrjū Ferensam (45:19) un Zdeno Haram (45:05).

Bruins sastāvā Kaspars Daugaviņš 15:09 uz ledus pavadīto minūšu laikā izcēlās ar trim metieniem pa pretinieku vārtiem, diviem spēka paņēmieniem un bloķētu metienu, kā arī neitrālu lietderības koeficientu. Latvietim trešā papildlaika vidū bija teicama izdevība gūt uzvaras vārtus, tomēr pašā vārtu priekšā neizdevās apstrādāt ripu un pārspēt pretinieku vārtsargu. Tā vietā, lai mestu uzreiz, Kaspars centās izdarīt vēl vienu māņu kustību, bet aizsargs paspēja patraucēt metienu.

Daugaviņš kļuvis par ceturto latviešu hokejistu, kurš devies uz ledus Stenlija kausa finālā. Iepriekš to paveicis Sandis Ozoliņš (1996, 2003), Artūrs Irbe (2002) un Oskars Bārtulis (2010). Stenlija kausu izdevies izcīnīt vienīgi Ozoliņam, kurš 1996.gada pavasarī to paveica ar zvaigžņoto Kolorado Avalanche komandu.

Nākamais mačs turpat Čikāgā naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika, bet nākamajā nedēļā cīņa turpināsies Bostonā. Blackhawks savā laukumā spēlē ārkārtīgi pārliecinoši, uzvarot 10 no 11 play-off cīņām un 18 no 24 spēlēm regulārajā turnīrā.  

NHL Stenlija kausa fināls.1.spēle. 2013.gada 12.jūnijs. Čikāga, United Centre.

Čikāgas Blackhawks - Bostonas Bruins 4:3 (0:1; 1:1; 2:1; 0:0; 0:0; 1:0)

Vārti: 13:11 Lučičs (Hortons, Krejči) 0:1; 20:51 Lučičs (Krejči) 0:2; 23:08 Sāds (Hosa) 1:2; 46:09 Beržerons (Segins, Lučičs) 1:3; 48:00 Bolands (Šavs) 2:3; 52:14 Oduja (Krugers, Frolīks) 3:3; 112:08 Šavs (Bolands, Rozsivals) 4:3;

Vārtsargi: Korijs Kroufords - Tūka Rasks

Metieni: 63-54

Soda minūtes: 6-6


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi