Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Daugaviņam piespēle, Servette sasniedz Šveices čempionāta pusfinālu

Ar rezultatīvu piespēli Šveices augstākās līgas (NLA) ceturtdaļfināla spēlē ceturtdien izcēlās latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kura pārstāvētā Ženēvas "Servette" vienība nodrošināja sev vietu pusfinālā.Sērijas piektajā mačā "Servete" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvēto "Lugano" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Daugaviņš piedalījās komandas vienīgajos pamatlaikā gūtajos vārtos, kad "Servete" cīņas ievadā izvirzījās vadībā. Pašās pamatlaika beigās mājinieki izlaida uzvaru no rokām, bet pēcspēles metienu sērijā bija pārāki ar 1:0.Uzbrucējs darbojās savas komandas otrajā maiņā, veicot divus metienus pa vārtiem, nopelnot divas noraidījuma minūtes un iekrājot pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņa vienīgo izpildīto pēcspēles metienu atvairīja Merzļikins.Merzļikinam "Lugano" komandas vārtu drošība tika uzticēta pirmoreiz šajā sērijā. Latvietis bija pārliecinošs un tika galā ar 41 no 42 metieniem.Izslēgšanas turnīrā Daugaviņš piecos mačos guvis divus vārtus un izpildījis četras rezultatīvas piespēles, būdams komandas rezultatīvākais spēlētājs, kā arī ieņemot ceturto vietu visas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.Pusfinālu ceturtdien vēl nesasniedza latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Cīrihes "ZSC Lions", kas savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) zaudēja "Lausanne" hokejistiem. Sērijā līderi ar 3-2 joprojām ir Cīrihes kluba pārstāvji.Mājinieku trešās maiņas uzbrucējs Kēniņš mača statistikā neizcēlās, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls.Abu komandu sestā spēle risināsies sestdien.Citviet turnīrā par vietas saglabāšanu NLA čempionātā ceturtdien zaudējumu piedzīvoja vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Rapersvīles "Jona Lakers" komanda, kas ar 3:4 (0:2, 2:1, 1:1) piekāpās "Zug" hokejistiem.Punnenovs pirmoreiz kopš regulārā čempionāta beigām stājās savas komandas vārtos, tiekot galā ar 24 no 28 metieniem.Turnīrā par vietas saglabāšanu NLA čempionātā tiek skaitīti klāt arī regulārajā čempionātā iekrātie punkti, tāpēc "Jona Lakers" pēc piecām kārtām ar 45 punktiem arī šeit ir pārliecinoša pastarīte, ieņemot pēdējo, ceturto, vietu. Pēc divu apļu turnīra vājākās divas komandas, kas būs "Jona Lakers" un "Biel", izspēlēs sēriju līdz četrām uzvarām, bet tās zaudētājiem nāksies cīnīties par vietas saglabāšanu spēcīgākajā līgā ar otrās līgas - NLB - čempioniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi