Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Daugaviņš izcīna vienvirziena līgumu ar Otavas Senators

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš tomēr panācis vienošanos ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Otavas Senators par vienvirziena līguma noslēgšanu, vēsta Ziemeļamerikas mediji. Līgums noslēgts uz vienu gadu, kura laikā Daugaviņš saņems 635 000 dolāru (368 300 latu).

Kā ziņots, jūlija pirmajā pusē 16 NHL spēlētāji, kuru vidū bija arī Kaspars Daugaviņš, paužot neapmierinātību ar saviem līgumiem, vērsušies arbitrāžas tiesā. Spēlētāju prasība balstās uz statistiskiem salīdzinājumiem ar algu ziņā līdzīgiem hokejistiem.

Daugaviņam neapmierinātība bija ar Senators komandas piedāvāto divvirzienu līgumu. Latvieša noklausīšanās tiesā bija paredzēta otrdien un paredzēts, ka Otavas klubam tiktu aizliegts slēgt ar Daugaviņu divvirziena līgumu, bet tagad tiesa vairs netiks iesaistīta. Vienvirziena līgums garantē pilnu līguma summu rī tad, ja spēlētājs tiek nosūtīts uz fārmklubu, savukārt divvirzienu līguma gadījumā summas mēdz krietni atšķirties.

Iepriekš intervijā Sporta Avīze hokejists norādīja, ka labāk paņemt vienvirziena līgumu par mazāku summu, kas tomēr sniedz lielākas garantijas spēlēšanai NHL kā divvirzienu kontrakts. 

Kā ziņots, Senators komanda Daugaviņam sākotnēji bija izteikusi jaunu kvalifikācijas līgumu, tādējādi paužot vēlmi pagarināt sadarbību ar hokejistu.

24 gadus vecais uzbrucējs, pēc tam kad pirms gada kopā ar Binhemtonas Senators komandu kļuva par Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas uzvarētāju, aizvadīja savu pirmo pilno sezonu NHL.

Laukumā latvietis devās 65 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus, veica sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 12 soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. Tāpat Daugaviņš piedalījās vienā Stenlija kausa izcīņas mačā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi