Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daugaviņš un Senators piekāpjas Devils, play-off sāks pret Ņujorkas Rangers

Notikumiem bagāta aizvadīta pēdējā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēļu nakts regulārajā čempionātā. Kaspara Daugaviņa pārstāvētie Otavas Senators ar 2:4 izbraukumā piekāpās Ņūdžersijas Devils, tādējādi noslīdot uz 8.vietu Austrumu konferencē. NHL regulārajā čempionātā otro gadu pēc kārtas triumfēja Vankūveras Canucks, bet Stīvens Stemkoss no Tampabejas Lightning savā sezonas pēdējā mačā guva 60.vārtus – šī robeža iepriekš bijusi pa spēkam tikai patiešām atzītām NHL zvaigznēm.

Otava sāks pret Rangers

Senators bija nepieciešams vismaz viens punkts, lai saglabātu savu 7.vietu, taču to neizdevās iegūt. Lai gan vadībā Otava bija pat divas reizes (1:0, 2:1), Devils savā laukumā atspēlējās un tika pie 6.uzvaras pēc kārtas (4:2), pēdējo ripu raidot jau tukšos vārtos. Divus vārtus uzvarētājiem guva Iļja Kovaļčuks, bet pirmie vārti NHL karjerā Stīvenam Džontam.

Kaspars Daugaviņš spēlēja 13:33 minūtes, izdarīja divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu +1 lietderības koeficientu, kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu. Regulārajā sezonā Kaspars piedalījās 65 spēlēs, laukumā pavadīja vidēji 11:19 minūtes, kurās tika pie 11 (5+6) rezultivitātes punktiem, lietderības koeficienta -2 un 12 soda minūtēm. Daugaviņš sezonā guva vienus uzvaras vārtus, bet precīzi bija 6,5% no viņa 77 metieniem pa pretinieku vārtiem.

Play-off 1.kārtā Otavas Senators tiksies ar Austrumu konferences uzvarētājiem Ņujorkas Rangers. Jāsaka, ka šosezon pret reindžeriem Senators spēlējuši gluži labi – četros mačos izcīnītas trīs uzvaras, bet zaudēts tikai vienreiz.

Canucks triumfē regulārajā čempionātā, Stemkoss iemet 60

Sezonas pēdējās spēlē Prezidenta kausu ieguva Vankūveras Canucks, kas savā laukumā ar 3:0 apspēlēja Edmontonas Oilers. Sezonā komanda tika pie 51 uzvaras 82 mačos un 111 punktiem, par diviem mazāk Rangers un Sentluisas Blues rēķinā. Pērn Stenlija kausa finālā Canucks piekāpās Bostonas Bruins hokejistiem.

Savus 60.vārtus sezonas pēdējā mačā guva Tampabejas Lightning līderis Stīvens Stemkoss. Viņš izcēlās 3.perioda sākumā, izvirzot Tampu vadībā ar 3:1 pret Vinipegas Jets. Vēlāk gan Vinipega panāca 3:3, tomēr papildlaikā trešo reizi mačā izcēlās Tedijs Parsels, izraujot Lightning uzvaru ar 4:3. Izslēgšanas mači Stemkosam gan ies secen, toties viņš ar lielu prieku izteicies par iespēju spēlēt PČ Kanādas izlases sastāvā.

Savukārt 50 gūto vārtu robežu pirmo reizi karjerā sasniedza Pitsburgas Penguins centrs Jevgēņijs Malkins. Regulārās sezonas pēdējā mačā Pitsburga ar 4:2 apspēlēja Filadelfijas Flyers. Play-off 1.kārtā abas komandas tiksies savā starpā. Malkins kļuva par regulārā turnīra rezultatīvāko hokejistu (50+59), savā īpašumā iegūstot Ārta Rosa balvu.

Stenlija kausa izcīņas 1/8 fināla pāri

Austrumu konference
Ņujorkas Rangers(1) – Otavas Senators(8)
Bostonas Bruins(2) – Vašingtonas Capitals(7)
Floridas Panthers(3) – Ņūdžersijas Devils(6)
Pitsburgas Penguins(4) – Filadelfijas Flyers(5)

Rietumu konference
Vankūveras Canucks(1) – Losandželosas Kings(2)
Sentluisas Blues(2) – Sanhosē Sharks(7)
Fīniksas Coyotes(3) – Čikāgas Blackhawks(6)
Nešvilas Predators(4) – Detroitas Red Wings(5)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi